x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Egalitate de sanse intre rafinarii

Egalitate de sanse intre rafinarii

18 Noi 2004   •   00:00

Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri, la Crevedia, ca, daca Alianta va castiga alegerile, una dintre primele masuri va fi anularea ordonantei privind datoriile Rafo Onesti.

El a spus ca actul normativ pune in pericol integrarea Romaniei in UE prin faptul ca "legalizeaza un furt". Liderul PD, Traian Basescu, considera ca preluarea datoriilor Rafo de catre AVAS este dovada faptului ca Adrian Nastase se afla "in fruntea unui sistem mafiot". El a explicat ca datoriile Rafo vor fi platite si din salariile muncitorilor de la aceasta societate.

TRATAMENT SIMILAR. Premierul Adrian Nastase a replicat ieri ca decizia Guvernului privind Rafo si Carom s-a bazat pe principiul ca pentru cele doua unitati trebuie stabilit acelasi regim ca si cel aplicat, anterior, in cazul Petromidia si SNP Petrom. "Trebuie sa ii tratam pe toti competitorii de pe piata petroliera in acelasi mod, rezonabil si nediscriminatoriu. Este foarte usor sa inchizi o activitate economica, dar nu trebuie ca oameni nevinovati sa fie pedepsiti pentru jocurile politice care se fac in campania electorala. Nu lucram cu roboti si trebuie sa raspundem ingrijorarilor populatiei", a spus Nastase. El a aratat ca Rafo a achitat la buget, in acest an, taxe si impozite in valoare de circa 7.000 de miliarde de lei si ca de aceasta societate depind cateva mii de familii de muncitori. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: observator