x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Electrica Piteşti: Mortul e de vină!

Electrica Piteşti: Mortul e de vină!

de Mediafax    |    24 Oct 2011   •   13:40

Barbatul mort in explozia produsa in curtea Electrica Pitesti lucra cu un polizor la dezafectarea rezervorului de combustibil, spun reprezentantii Electrica, sustinand ca astfel barbatul si-a depasit atributiile de serviciu, iar deflagratia s-a produs dupa aprinderea gazelor din instalatie.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul Relatii cu Presa al SC Electrica SA, o echipa de lucru apartinand SC Dalina Car Service SRL - Pitesti executa lucrari de dezafectare si "incarcare pe trailer" a unui rezervor de carburant scos din uz.

"Rezervorul fusese aprobat la casare si scos la vanzare prin licitatie cu strigare. Licitatia a fost adjudecata de catre firma SC Dalina Car Service SRL - Pitesti", se arata in comunicatul citat.

Conform sursei citate, in timpul lucrarilor, barbatul si-a depasit atributiile de serviciu, iar in timp ce lucra cu un polizor unghiular a produs aprinderea gazelor acumulate in interiorul rezervorului ceea ce a determinat producerea exploziei acestuia.

Un muncitor care lucra la dezafectarea unui rezervor de combustibil din curtea depozitului Electrica din Pitesti a murit, luni dimineata, in urma unei explozii produse in timp ce barbatul taia si demonta rezervorul.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Arges, deflagratia, extrem de puternica, nu a fost urmata de incendiu.

In urma exploziei, barbatul de 42 de ani a fost aruncat la o distanta de cateva zeci de metri, in curtea depozitului CET Pitesti, aflat in vecinatatea depozitului Electrica, bucati din trupul acestuia fiind practic sfasiate de suflul deflagratiei.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Arges anuntasera ca barbatul efectua lucrarea pentru o firma din Valcea, insa nu era angajat cu forme legale.

"Barbatul era din judetul Valcea, nu avea carte de munca, deci nu era angajat cu forme legale de munca. De asemenea, la locul tragediei nu a fost gasit echipament de protectie. Cercetarile continua, urmand sa se stabileasca raspunderile in acest caz, dosarul fiind in cercetarea politistilor", declara inspectorul sef al ITM Arges, Ciprian Berevoianu.

×