x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Electrocasnicele, colectate gratis

Electrocasnicele, colectate gratis

de Alexandru Nastase    |    26 Oct 2007   •   00:00
Electrocasnicele, colectate gratis
Sursa foto: SAM YEH/

Romănii din oraşele cu peste 20.000 de locuitori se vor putea debarasa de aparatele electronice şi electrocasnice vechi. In prima sămbătă din noiembrie, firme specializate ne vor lua vechiturile direct din faţa casei.


Iniţiativa aparţine Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD). Denumirea oficială a programului este Campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de la populaţie. Evenimentul face parte din eforturile MMDD de colectare a acestor tipuri de deşeuri din Romănia, dar şi de atingere a ţintelor de colectare pe cap de locuitor. Sămbăta viitoare vor participa toate oraşele din Romănia cu peste 20.000 de locuitori, primăriile de sector din Bucureşti, firmele de salubritate, organizaţiile colective ECOTIC, RoRec şi RECOLAMP, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi cetăţenii. Care sunt paşii practici ai zilei de 3 noiembrie? Populaţia scoate deşeurile in faţa casei sau in faţa blocului. Primăriile, prin agenţii de salubritate (sau companiile private care au contract cu primăriile), vor colecta toate deşeurile scoase in stradă. Deşeurile electrice şi electronice vor fi transportate la punctele de colectare special amenajate pentru DEEE (conform HG 448/2005). De aici, deşeurile vor fi preluate şi transportate pănă la firmele de tratare/reciclare.


MOBILIZARE.
"Ziua de 3 noiembrie se doreşte a fi, pe lăngă o zi de mobilizare la scară naţională, şi un inceput al colectării lunare sau trimestriale a deşeurilor electrice şi electronice. Sămbăta viitoare vor identifica şi problemele practice care pot interveni in acest proces, urmănd ca ele să fie inregistrate şi reglate la următoarea colectare la scară naţională a deşeurilor electrice şi electronice. Vom vedea la 3 noiembrie cum se comportă Romănia la acest capitol! Sunt convins că lucrurile nu vor merge ca unse, dar in această zi va incepe concret procesul de colectare din casele romănilor a echipamentelor electrice şi electronice invechite", a spus ministrul Mediului, Attila Korodi. Acesta a afirmat că intenţionează să fie decretată o zi pe lună sau o zi pe trimestru in care toţi romănii să ştie că pot să-şi scoată aparatele invechite in faţa casei, fără să-şi facă griji că acestea vor rămăne mereu acolo.

×
Subiecte în articol: verde!