x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Electroputere se împrumută de 41,3 milioane de euro

Electroputere se împrumută de 41,3 milioane de euro

14 Sep 2009   •   00:00

Electroputere Craiova (EPT) va împrumuta 41,3 milioane de euro de la acţionarul majoritar, compania saudită Al-Arrab Contracting Company Limited, care deţine 86,28% din capitalul social.



Împrumutul a fost aprobat luni, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, iar acesta va fi garantat cu bunuri ale societăţii, a căror valoare depăşeşte cumulat 20% din totalul activelor imobilizate, mai puţin creanţele, se arată într-un comunicat al companiei transmis Bursei.

Cifra de afaceri a companiei a crescut în primul semestru cu 70,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 79,89 milioane de lei la 136,05 milioane de lei. Pierderile Electroputere s-au majorat de la 12.785 de lei la 16,966 milioane de lei, după ce compania a raportat în primul trimestru reducerea de 13 ori a pierderilor faţă de primul trimestru al anului trecut.

Uzina are patru divizii de producţie, respectiv aparataj electric, maşini electrice rotative, transformatoare de putere şi vehicule feroviare şi urbane, o divizie de servicii generale, precum şi fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate şi Forjate, Reparaţii şi Modernizări de Maşini Unelte şi Instalaţii Tehnologice.

Ultimul transfer cu acţiunile Electroputere a fost realizat la 10 septembrie, la o cotaţie de 0,137 de lei, preţ cu 2,14% sub referinţă. La această cotaţie, capitalizarea Electroputere este de 46,25 milioane de lei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator