x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Cristian, despre taxa de solidaritate: „Guvernul nu a știut sa explice și are o problemă gravă de comunicare”

Elena Cristian, despre taxa de solidaritate: „Guvernul nu a știut sa explice și are o problemă gravă de comunicare”

19 Oct 2017   •   22:19
Elena Cristian, despre taxa de solidaritate: „Guvernul nu a știut sa explice și are o problemă gravă de comunicare”

Invitată la emisiunea 100 de minute de la Antena 3, Elena Cristian, redactor șef la Jurnalul Național, spune că toate problemele create de taxa de solidaritate au apărut din cauza faptului că Guvernul nu a știut să explice această modificare.

„Guvernul nu a știut să explice și are o problemă gravă de comunicare.Guvernul s-a răzgândit un pic și a zis că nu trecem toate contribuțiile din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, mai păstram una care există, dar care va fi majorată până la 2% și care nu va mai fi virată la Agenția de Ocupare de Muncă Șomaj va fi virată la bugetul de Stat ca să putem sa luăm noi banii, Ministerul de Finanțe. Guvernul intenționează ca această taxă de solidaritate care era prevazută sub alta formă în programul de guvernare , intentioneaza ca această taxă pe care o duce la 2 % să rămană la angajator, toate celelalte contributii urmand să treacă la angajat. Mai departe ce se întâmplă? Este o întreagă discuție. Cine răspunde cine platește penalitățile dacă angajatorul întârzie să plătească contribuțiile angajatului? Dacă angajatorul nu poate să platească contribuțiile la buget, penalitățile trec pe umerii angajatului” a comentat Elena Cristian, la emisiunea 100 de minute de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: elena cristian