x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea a ajuns la DNA. Procurorii pot dispune reţinerea fostului ministru

Elena Udrea a ajuns la DNA. Procurorii pot dispune reţinerea fostului ministru

10 Feb 2015   •   08:37
Elena Udrea a ajuns la DNA. Procurorii pot dispune reţinerea fostului ministru
UPDATE 11:56 - Elena Udrea a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Fostul ministru a spus că va da declaraţii în dosarul Microsoft. Avocatul acesteia a precizat că, încă de vineri, a depus o solicitare în vederea audierii clientei sale.

"Niciodată apărarea, din acest moment și până la finalizarea procedurilor, nu va face niciun comentariu pe fond în legătură cu măsurile procedurale sau procesuale ce vor fi adoptate în cauză. (...) Niciodată apărarea nu va face speculații cu privire la împrejurările, situațiile de fapt ce vor rezulta din anchetă. (...) Toate apărările, toate cererile și toate solicitările le vom face exclusiv în fața procurorilor și a instanței de judecată. (...) Vreau echilibru și din partea procurorilor, sigur și din partea organelor judiciare, și noi ca avocați vom începe prin linie de echilibru (...)", a declarat Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea, la DNA.

UPDATE 10:57 - Deputatul Elena Udrea s-a prezentat, în jurul orei 11.00, la Secţia 2 Poliţie din Capitală, după ce a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft, în care este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere.  Udrea trebuie să meargă şi la DNA, acolo unde a fost citată pentru a ise aduce la cunoştinţă învinuirile aduse în dosarele Microsoft şi Gala Bute.

"Ne vedem la 12:00, la DNA", a spus Elena Udrea, după ce a dat cu subsemnatul la Poliţie.
--------------------------------

Deputatul Elena Udrea a fost citată telefonic la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind aşteptată să ajungă astăzi, după ora 11:00. Procurorii îi vor aduce la cunoştinţă fostului ministru învinuirile aduse în dosarele Microsoft şi Gala Bute şi pot dispune reţinere Elenei Udrea.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, noaptea trecută, toate cele șase cereri ale procurorilor, pe numele deputatului Elena Udrea, pentru începerea urmăririi penale, reținere și arestare preventivă în dosarela "Gala Bute" și "Microsoft".

În prima cerere, procurorii anticorupție au solicitat începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, în dosarul "Gala Bute", pentru abuz în serviciu cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. Votul parlamentarilor a fost 285 "pentru" și 49 "împotrivă".

În cea de-a doua cerere, DNA a solicitat Camerei Deputaților încuviințarea extinderii începerii urmăririi penale, pentru luare de mită, și a arestării preventive în dosarul "Gala Bute", pe numele fostului ministru al dezvoltării regionale și turismului. Prima solicitare din cuprinsul acestei cereri a fost aprobată cu 278 voturi ''pentru'' și 50 ''împotrivă'', iar cea de-a doua, cu 219 voturi "pentru" și 102 voturi "împotrivă".

De asemenea, în dosarul ''Microsoft'' procurorii DNA au făcut o cerere cu trei solicitări de încuviințare, respectiv a urmăririi penale pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în declarația de avere, pe numele Elenei Udrea, aprobată cu 243 de voturi ''pentru'' și 50 ''împotrivă'', reținerea și arestarea preventivă a acesteia — adoptată cu 202 voturi "pentru" și 65 de voturi "împotrivă"—și înlocuirea controlului judiciar, dispus la data de 29 ianuarie, cu măsura arestării preventive — adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 152 de voturi "pentru" și 82 "împotrivă".

Fostul ministru a scris pe Facebook, în timp ce deputații aprobau solicitările DNA, că Parlamentul a ratat "o șansă" votând pentru cererile procurorilor. "Parlamentul a avut o șansă, dar a ratat-o. Eu îmi asum destinul. Subiectul nu trebuie să fie ce se întâmplă cu mine, ci cum va arăta România condusă din umbră discreționar și ocult, odată ce adevărul a fost suprimat", a scris Elena Udrea, aseară, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea gala bute Microsoft