x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ELENA UDREA dă lecţii de naţionalism pe FACEBOOK cu citate din LEGIONARI!

ELENA UDREA dă lecţii de naţionalism pe FACEBOOK cu citate din LEGIONARI!

17 Ian 2013   •   22:30
ELENA UDREA dă lecţii de naţionalism pe FACEBOOK cu citate din LEGIONARI!
Sursa foto: Elena Udrea
update 00.20. In urma semnalarii pe care a facut-o jurnalul.ro, Elena Udrea a retras de pe contul de Facebook postarea in care il cita pe Nichifor Crainic. Intre timp, Elena Udrea a aflat cine este Nichifor Crainic. Iata, cum si-a motivat gestul Elena Udrea: "Avand in vedere crezurile si activitatea autorului, am retras precedentul citat chiar daca ideea ar putea fi considerata de actualitate. Crainic a fost legionar, antisemit si colaborator al Securitatii. Sunt convinsa deci,ca imi dati dreptate.:)".


 Unul dintre cei mai cunoscuţi legionari români este popularizat de pedelista Elena Udrea pe contul personal de Facebook. Parlamentarul a postat un citat din Nichifor Crainic, care a fost directorul ziarului legionar  "Calendarul", secretar General la Ministerul Cultelor în timpul guvernării legionare, ministru al propagandei în perioada  lui Ion Antonescu.  Nichifor Crainic a apărut şi în procesul intentat asasinilor premierului I. G. Duca, unde a fost acuzat de conspirație criminală, dar,  pe baza unor disputate circumstanțe atenuante, a fost achitat.
Acesta este, pe scurt, personajul public pe care Elena Udrea înţelege să îl promoveze pe Facebook pentru a-şi exprima mai clar propriile idei şi sentimente. Redăm în continuare postarea integrala a parlamentarului PDL: <<"Am primit acest citat de la o prietena. Adevarat, nu? "A fi naţionalist în România, adică a-ţi închina viaţa ridicării neamului şi ţării tale, însemnează a te aşeza pe un pisc în bătaia tuturor furtunilor urii şi a trăznetelor răzbunării. Nimic nu e mai urâtă, nimic mai prigonită şi mai lovită decât dragostea supremă de românism." Nichifor Crainic>>.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea legionari