x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevi înecaţi în apele îngheţate ale lacului Siutghiol

Elevi înecaţi în apele îngheţate ale lacului Siutghiol

de Jurnalul National    |    14 Ian 2008   •   00:00

Cei doi elevi din Ovidiu daţi dispăruţi azi-dimineaţă după ce au căzut pe lacul Siutghiol au fost găsiţi morţi de către echipele de intervenţie ale ISU Constanţa.

Doi copii din Ovidiu au fost daţi dispăruţi astăzi  iar unul a ajuns la spital în stare de şoc hipotermic, după ce cei trei, împreună cu alţi trei colegi, au mers să se dea pe gheaţă pe lacul Siutghiol, iar aceasta s-a rupt sub picioarele lor, transmite  Mediafax.

Potrivit poliţiştilor constănţeni, cei şase copii ar fi plecat de la şcoală şi ar fi mers, azi dimineţa, să patineze pe gheaţa formată pe marginea lacului.

La un moment dat, în jurul orei 10:00,  aceasta s-a rupt sub greutatea celor trei, iar copiii au căzut în apă. Unul dintre ei a fost scos la mal de către un agent de la Poliţia Comunitară, aflat în preajmă, dar ceilalţi doi au fost daţi dispăruţi.

Copilul, care se afla în stare de şoc hipotermic, a fost trimis la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, de la Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", care, fac eforturi ca să-i găsească  pe cei daţi dispăruţi.

Cei şase copii sunt elevi în clasa a IX-a la Grupul Şcolar din localitatea Ovidiu, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar susţinând că aceştia au chiulit de la şcoală, după o lucrare de control.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Ana Maria Burada, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că cei şase elevi au avut un curs de două ore la materia "construcţii", iar după prima oră, la care au dat lucrare de control, au plecat la lac, aflat în apropierea unităţii de învăţământ.

Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a produs incidentul, în timp ce la Grupul Şcolar Ovidiu a fost instituită o comisie de anchetă.

×
Subiecte în articol: observator