x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii de la Mecatronica, voluntari in proiectul Casa Share! Initiatorul acestuia a predat o lectie de antreprenorat unor elevi de la fostul sau liceu

Elevii de la Mecatronica, voluntari in proiectul Casa Share! Initiatorul acestuia a predat o lectie de antreprenorat unor elevi de la fostul sau liceu

de Cristinel C. Popa    |    28 Noi 2015   •   15:21
Elevii de la Mecatronica, voluntari in proiectul Casa Share! Initiatorul acestuia a predat o lectie de antreprenorat unor elevi de la fostul sau liceu
Sursa foto: FOTO: Cristinel C. Popa

Un tata cu sase copii din Iasi a primit o locuinta proaspat construita gratie unei campanii initiate pe Facebook. Totul a inceput de la ideea lui Bogdan Tanasa, antreprenor local, care a pus in practica proiectul Casa Share.

Dupa ce a povestit pe reteaua de socializare cum tatal amarat se straduieste sa-si creasca singur copiii, in numai doua luni, a predat cheia noii locuinte familiei aflate in nevoie. Materialele de constructie si mana de lucru au fost rezultatul donatiilor pe care le-au facut romani din toata tara.

Acum doua zile, Tanasa a facut o vizita importanta la Liceul de Mecatronica si Automatizari din Iasi, scoala pe care a absolvit-o, la invitatia profesorului Cezar Humelnicu. El a predat o lectie de antreprenoriat scolarilor reuniti din doua clasa, in fapt a fost vorba despre o lectie a intelepciunii.

Asadar, joi, 26 noiembrie 2015, elevii claselor a IX-a A și a X-a C, de la Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari Iasi, au avut intalnirea de suflet cu absolventul ascolii lor, cunoscutul om de afaceri.

Evenimentul s-a desfasurat in cadrul proiectului ”Cioc. Cioc. Cine este? ONG!”, partener fiind Fundatia Corona Iasi si de asemenea cu ocazia celei mai mari campanii de promovare la nivel global a antreprenoriatului - Global Entrepreneurship Week – partener Junior Achievement Romania. 


FOTO: Cristinel C. Popa

Elevii s-au simtit excelent in prezenta invitatului, iar trei dintre ei, implicati in minicampania ”E cool sa fii Bun!”, i-au oferit fructe (mere) si un mesaj simbolic de generozitate.

”Multumim domnului Bogdan Tanasă pentru lectia de antreprenoriat, dar mai ales pentru lectia de viata, voluntariat, determinare, pasiune, generozitate si dragoste pentru oameni”.


FOTO: Cristinel C. Popa

De asemenea, ineditul “profesor”, fost elev al scolii, a spus: “Astazi m-am intors la Liceul Nicolina (actual Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari Iasi n.red.), unde am absolvit cu multi ani in urmă. Educatia tinerilor spre antreprenoriat si voluntariat este importanta, asa ca am impartasit cu ei experienta mea! Am acceptat invitatia domnului profesor Cezar Humelnicu! Respect pentru ceea ce faceti pentru acesti adolescenti, este foarte important pentru societate! Au promis sa vina voluntari la Casa Share! Va spun, e greu cu mentalitatea pe care o au acum!"

"Trebuie neaparat pompati bani in educatie si infiintate cat mai multe scoli profesionale!”, a concluzionat Tanasă, care a fost propus la sectiunea Societate civila pentru trofeul Oamenii Timpului 2015.  

 

 

×