x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EMA va avea o recomandare cu privire la vaccinul produs de Johnson & Johnson săptămâna viitoare

EMA va avea o recomandare cu privire la vaccinul produs de Johnson & Johnson săptămâna viitoare

15 Apr 2021   •   15:12
EMA va avea o recomandare cu privire la vaccinul produs de Johnson & Johnson săptămâna viitoare
Sursa foto: Hepta

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va avea o recomandare cu privire la vaccinul Janssen produs de Johnson & Johnson săptămâna viitoare, în contextul cazurilor rare de cheaguri de sânge raportate în SUA în cazul unor persoane imunizate.  

„În timp ce revizuirea este în curs de desfășurare, EMA rămâne de părere că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depășesc riscurile efectelor secundare, iar vaccinul rămâne autorizat la nivel european”, transmit cei de la CNCAV.

Autoritățile americane au anunțat, miercuri, că utilizarea vaccinului va fi întreruptă pe timpul revizuirii celor șase cazuri raportate în SUA. Până în prezent, în SUA s-au administrat 6,8 milioane de doze de vaccin produs de Johnson & Johnson.

De asemenea, producătorul vaccinului a anunțat că va întârzia în mod proactiv livrarea vaccinului în UE, în timp ce investigațiile continuă. Primele livrări erau în curs și au fost recepționate de către statele membre, care au primit recomandarea de a le depozita, până la clarificarea situației.

×
Subiecte în articol: johnson&johnson vaccin anti-covid