x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eroii anonimi, omagiați de Ziua Pompierilor

Eroii anonimi, omagiați de Ziua Pompierilor

de Monica Cosac    |    14 Sep 2020   •   20:10
Eroii anonimi, omagiați de Ziua Pompierilor
Sursa foto: ISU Bacau

Începând cu anul 1953, pe 13 septembrie, în România se sărbătorește Ziua Pompierilor, prin care este omagiat actul eroic al pompierilor militari în timpul Revoluției de la 1848. Mai exact, este comemorată Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

În contextul pandemiei de coronavirus, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a organizat ieri un eveniment restrâns: un ceremonial militar și religios pentru comemorarea eroilor pompieri căzuți la datorie. La Monumentul Eroilor Pompieri, au fost depuse coroane de flori, iar cadrele ISU au defilat în onoarea eroilor anonimi. 

Fiecare efort pe care-l faceți poate părea mic, fiecare viață salvată poate părea prea puțin, fiecare intervenție reușită poate trece nevăzută… Toate aceste lucruri care par mărunte vă deosebesc de oamenii obișnuiți, dovedind mereu în misiunile voastre curaj, devotament și spirit de sacrificiu! Ne mândrim cu voi și vă prețuim pentru munca depusă în slujba semenilor, atât în domeniile în care vă păstrați uniformele curate, cât și acolo unde adrenalina intervențiilor vă ține într-o singură suflare, în lupta pentru viață!”, se arată în mesajul postat pe pagina IGSU. 

 

 

×