În sezonul estival, au fost verificate 2.245 de unități localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.
Inspectorii au depistat deficienţe cu privire la comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a acestora și lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.
Au fost sancţionate contravenţional 471 de unități, cu amenzi în valoare de 4.962.200 de lei. De asemenea, au fost emise 22 de ordonanțe de interzicere a activității, 11 ordonanțe de suspendare a activității și 9 avertismente.
De asemenea, au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare peste 2.125 de kilograme de produse alimentare, printre care carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată.
„Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reușind să realizeze dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.
(sursa: Mediafax)