x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Europa - Campioni la reciclat hârtie

Europa - Campioni la reciclat hârtie

de Jurnalul National    |    27 Mar 2008   •   00:00
Europa - Campioni la reciclat hârtie

Europenii au reciclat în ultimii ani mai multă hârtie decât americanii sau asiaticii. Recunoscuţi la începutul deceniului pentru lentoarea cu care se desfăşura procesul de reciclare a hârtiei, europenii au recuperat acest handicap.

Europenii au reciclat în ultimii ani mai multă hârtie decât americanii sau asiaticii. Recunoscuţi la începutul deceniului pentru lentoarea cu care se desfăşura procesul de reciclare a hârtiei, europenii au recuperat acest handicap. La aceasta au contribuit atât cetăţenii europeni, cât şi implicarea companiilor din statele europene.

DATE PUŢINE. Chiar şi companiile din România au început să devină interesate de subiect. Conform datelor deţinute de Paper Plus, Consiliul European pentru Reciclarea Hârtiei a oferit rezultate optimiste cu privire la cantitatea de hârtie reciclată în statele din Uniunea Europeană: rata de reciclare a hârtiei a fost de 63,4% în 2006. Până în 2010, Uniunea Europeană ţinteşte o cotă de reciclare a hârtiei de 66%. Pentru atingerea acestui procent sunt implicate toate statele membre actuale ale UE, inclusiv România. Cu toate acestea, potrivit unei companii de pe piaţa soluţiilor profesionale de igienă din România, reciclarea este o preocupare nouă în ţara noastră, motiv pentru care datele statistice cu privire la acest domeniu sunt aproape inexistente.

Conform datelor din piaţă, 65% dintre români ar fi dispuşi să consume mai puţină hârtie sau să refolosească pungile de plastic. Mai puţini însă au declarat că ar planta copaci sau arbuşti, iar proporţia celor care ar strânge hârtie pentru reciclare este şi mai mică.

×
Subiecte în articol: verde!