x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Europarlamentar PSD: România, printre ultimele patru state europene care au depus PNRR

Europarlamentar PSD: România, printre ultimele patru state europene care au depus PNRR

15 Iul 2021   •   11:40
Europarlamentar PSD: România, printre ultimele patru state europene care au depus PNRR

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susține că România este printre ultimele patru state europene care au depus PNRR, iar consecința acestui fapt este că România va începe implementarea planului mai târziu, cu riscul de a nu cheltui toți banii până în 2026.

„România se află printre ultimele 4 state europene care au depus planul și care vor avea planurile acceptate doar în toamnă. Alături de România se mai află Finlanda, Suedia și Estonia, țări cu o alocare mult mai mică și care au fost refractare la existența planului”, a anunțat joi Victor Negrescu.

Conform acestuia, informația a fost comunicată de reprezentanții Comisiei Europene membrilor Parlamentului European.

16 planuri au fost aprobate, în timp ce alte 4 planuri vor fi avizate până la finalul lunii iulie.

„O nouă dovadă a faptului că planurile puteau fi finalizate, dacă se muncea și nu se cerea prelungirea, în cursul acestei veri. Mai sunt trei țări care nu au depus planurile din cauza tensiunilor politice: Olanda, Bulgaria și Malta”, mai susține Negrescu.

Acesta spune că printre consecințele întârzierii se numără faptul că România va începe implementarea PNRR mai târziu decât alte state europene, „cu riscul de a nu putea cheltui banii până în august 2026”, și că țara noastră „va avea dificultăți în a cheltui avansul de 13% pentru care nici până astăzi nu există un plan de implementare și riscă să fie cheltuiți pe hârtii, salarii și consultanți”.

„În ceea ce privește ținta de mediu și cea de digital, planurile aprobate conțin alocări medii de 39% pentru mediu și 26% pentru digital. Doar guvernanții din România par că au aflat abia acum de aceste ținte stabilite deja de un an. Așa cum am semnalat de nenumărate ori public, țintele nu erau respectate în planul prezentat inițial de guvern”, a mai transmis europarlamentarul PSD.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: PNRR