x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Evacuări din zona de risc

Evacuări din zona de risc

de Magda Colgiu    |    10 Aug 2009   •   00:00

Autorităţile au început ieri evacuarea celei de a treia familii care locuieşte în zona de risc de la Ocnele Mari, precum şi construcţia unui nou drum în zonă.



Potrivit autorităţilor, craterul salinei din câmpul I de sonde din Ocnele Mari, unde cu o zi în urmă a fost instituit "cod roşu", s-a extins ieri la suprafaţa de peste 9.000 mp, cu o adâncime de circa 200 m. Coordonatorul proiectului de prăbuşire controlată a tavanului minei de sare, profesor Florian Zamfirescu, a declarat că marginile craterului se taluzează, dar lărgirea va continua şi, în final, craterul va avea o suprafaţă de peste două hectare şi jumătate. Potrivit acestuia, procesul evoluează "nesperat de bine", iar până în acest moment au fost evacuaţi aproximativ 100.000 de metri cubi de saramură din cei 600.000 de metri cubi care într-un final vor trebui scoşi din salină.

Două familii din Ocnele Mari, unde are loc prăbuşirea controlată a tavanului cavernei de la câmpul I de sonde al fostei mine de sare, au fost evacuate din case sâmbătă dimineaţă, iar alte şapte familii sunt în pericol, autorităţile instituind "cod roşu" pentru că saramura evacuată poate să ajungă în locuinţe.

×
Subiecte în articol: observator ocnele mari