x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Evoluția rapidă a variantei Omicron, demonstrată prin monitorizarea apelor reziduale

Evoluția rapidă a variantei Omicron, demonstrată prin monitorizarea apelor reziduale

30 Noi 2021   •   16:10
Evoluția rapidă a variantei Omicron, demonstrată prin monitorizarea apelor reziduale

Evoluția rapidă a variantei Omicron a fost demonstrată prin monitorizarea apelor reziduale din Pretoria, Africa de Sud.

Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecţioase şi Microbiologie şi membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului şi în Programul Postuniversitar în Microbiologie şi Imunologie de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, a analizat rezultatele unei cercetări făcute la Pretoria, în Africa de Sud.

A fost utilizată o metodă mai puțin cunoscută care presupune monitorizarea nivelurilor de virus din apele reziduale. Metoda este considerată una dintre cele mai eficiente pentru aprecierea situației epidemiologice într-o regiune, a arătat Apetrei.

Cercetătorul român a studiat graficele monitorizării și a constatat că „încărcăturile virale din apă au ajuns în numai câteva săptămâni aproape de nivelul peakului de infecție cu varianta Delta”.

Aceasta este una dintre cele mai bune indicații ale vitezei cu care se răspândește varianta Omicron, este concluzia specialistului.

De aceea, Apetrei le cere oamenilor să fie prudenți.

„Purtați masca. Odată ce intră și începe să se răspândească, va fi practic imposibil să fie prinsă din urmă”, a precizat profesorul Cristian Apetrei.

Noua variantă a virusului SARS CoV-2 a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud. Ulterior, tulpina a fost descoperită și la persoane din Europa, Australia și America de Nord.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: omicron