Tribunalul Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Aurel Pîrvu, fost consilier local al comunei Ştefăneştii de Jos şi naşul consilierului local Adrian Simionescu, pe numele lui de vedetă: Adi Minune.
Arestarea a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, magistratul Laura Andrei. Instanţa a admis astfel propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Aurel Pîrvu, decizia putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Pârvu este acuzat de la înşelăciune şi spălare de bani în dosarul privind fraudele imobiliare comise de gruparea infracţională condusă de pastorul baptist Dan Burcică, speţă în care miercuri seară procurorii Parchetului Capitalei însoţiţI de poliţişti au efectuat percheziţii la sediul Primăriei din Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, dar şI la domiciliul inculpatului.
Potrivit unor surse judiciare, complicitatea la înşelăciune ar fi fost comisă de fostul consilier în legătură cu încheierea de către Aurel Pârvu a unui contract cu Primăria Ştefăneştii de Jos. Obligaţiile din contract nu ar fi fost executate efectiv, însă banii aferenţi acestuia ar fi fost încasaţi. În ceea ce priveşte acuzaţia de spălare de bani, consilierul local este cercetat pentru că ar fi făcut demersuri şi ar fi intervenit pentru obţinerea de credite de către pastorul Dan Burcică, acuzat şi el în cauză, banii fiind ulterior rulaţi prin intermediul unor firme fantomă.
Acţiunea de miercuri a anchetatorilor este o continuare a unei anchete mai vechi, în care mai multe persoane, printre care şi pastorul Dan Burcică, sunt acuzate în legătură cu fraude imobiliare. "Cazul este o extindere a speţei privind gruparea condusă de pastoral baptist Dan Burcică, reţea care prin fals, uz de fals, dare şI luare de mită, şantaj, înşelăciuni privind credite imobiliare obţinute cu documente falsificate (inclusiv acte de proprietate asupra unor terenuri). Atunci, la 26 noiembrie au fost arestate opt persoane, iar frauda la acel moment ar fi fost de peste 1,8 milioane de euro, prejudiciu creat prin obţinerea de credite de la mai multe bănci. Pastorul a fost atunci acuzat de comiterea a 13 infracţiuni.”, ne-au precizat sursele citate.
Reamintim că Aurel Pîrvu (PSD) a candidat pentru postul de primar la Primăria din Ştefăneştii de Jos, la alegerile locale din 2008, dar a fost învins de Anghel Rababoc (PNG). Pârvu a fost consilier local în Consiliul Local al comunei Ştefăneştii de Jos până în 29 septembrie 2009, când a demisionat, în locul său fiind validat Gheorghe Cataramă, care figura ca supleant pe lista de candidaţi a Partidului Social Democrat.
În urmă cu câteva minute, Parchetul Capitalei ne-a comunicat oficial motivele arestării lui Aurel Pîrvu, „funcţionar în cadrul Primăriei Ştefăneştii de Jos”. Complicitatea la înşelăciune constă în faptul că i-a ajutat pe Dan Burcică şi Elena Daniela Pîrvoi – asociat unic şi administrator al SC Alice Express SRL să încheie cu Primăria Ştefăneştii de Jos un contract de prestări servicii, cu preţul de 79.416,70 lei.
Anchetatorii arată că funcţionarul Aurel Pîrvu a făcut acest lucru în ciuda faptului că ştia că această societate nu desfăşoară nici un fel de activitate comercială şi că respectivul contract nu poate fi executat.
Aurel Pîrvu nu s-a limitat doar la această faptă şi s-a făcut complice la o altă faptă de înşelăciune, ajutându-i pe Dan Burcică şi Bogdan Aurel Vraciu să ţepuiască o unitate bancară „cu prilejul încheierii unui contract de credit, având ca obiect suma de 2.138.000 de lei, acordată S.C. INTERAGRO CONSTRUCT S.R.L.”.
Funcţionarul Aurel Pîrvu a participat la împărţirea folosului obţinut. Fapta de spălare de bani constă în aceea că el a dobândit suma de 447.750 de euro „cunoscând că aceasta provine din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, a cărei parte vătămată a fost unitatea bancară”.