x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ex-ministrul Chițoiu, gata să devină inculpat

Ex-ministrul Chițoiu, gata să devină inculpat

de Mariana Zaharia    |    06 Iul 2020   •   10:48
Ex-ministrul Chițoiu, gata să devină inculpat

Daniel Chițoiu, fostul ministru al economiei, este tot mai aproape de a fi trimis în judecată pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă. Procurorii din Argeș i-au respins obiecțiunile făcute la expertiza care îl scoate vinovat de accidentul rutier produs anul trecut, în a doua zi de Crăciun și în care au murit doi oameni și o a treia persoană a fost grav rănită.

 

Dezamăgit probabil de decizia procurorilor, Chițoiu nu a mai avut nimic de obiectat atunci când a primit expertiza medicală a supraviețuitoarei. Femeia a avut nevoie de peste 200 de zile de îngrijiri medicale.

Respingerea celor contestate de avocații lui Daniel Chițoiu înseamnă, practic, faptul că nu va mai fi refăcută expertiza. Politicianul va reveni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș în momentul în care i se va aduce la cunoștință că devine din suspect, inculpat. Toate aceste acte procedurale fiind gata, procurorii argeșeni pot începe să scrie rechizitoriul și să trimită dosarul în judecată. Fostul ministru a venit la Pitești o singură dată și nu a făcut declarații în fața anchetatorilor.

Pe 26 decembrie 2019, imediat după accidentul de pe șoseaua Pitești-Vâlcea, Chițoiu le-a spus polițiștilor că cealaltă mașină a intrat în autoturismul lui și crede că șoferului i s-a făcut rău la volan. Expertiza cerută de procurori a arătat că politicianul a pătruns pe cealaltă bandă de mers și a lovit, cu o viteză de 72 de kilometri pe oră, mașina care circula regulamentar. Doi soți și-au pierdut viața, iar o a treia victimă, o femeie care stătea pe bancheta din spate, a fost rănită grav și a fost spitalizată câteva luni.

 

Două capete de acuzare pentru Daniel Chițoiu, ucidere din culpă și vătămare corporală gravă. Familiile victimelor vor cere daune pe parte civilă.

×
Subiecte în articol: daniel chitoiu accident