x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Experimente medicale ilegale la Iasi. Se investigheaza conditiile decesului a patru pacienti

Experimente medicale ilegale la Iasi. Se investigheaza conditiile decesului a patru pacienti

13 Ian 2015   •   12:53
Experimente medicale ilegale la Iasi. Se investigheaza conditiile decesului a patru pacienti

Procurorii investigheaza decesul a patru pacienti ai Spitalului de Neurochirurgie din Iasi, care ar fi murit in urma unor interventii realizate in unitatea medicala.

Ancheta a demarat in urma unei plangeri inaintate de conducerea spitalului, dupa ce in frigiderul aflat intr-un salon s-au gasit 89 de eprubete continant lichid cefalorahidian prelevat de la opt pacienti.

Procurorii ieşeni investighează decesul a patru pacienţi din Iaşi care ar fi murit în urma unor intervenţii medicale realizate în Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Doctorii neurochirurgi ar fi realizat experimente pe respectivii pacienţi, prelevând de la aceştia, fără a avea acordul lor, probe biologice.

Potrivit reprezentantilor spitalului, sunt suspiciuni privind conditiile in care au fost prelevate respectivele probe biologice nu s-ar fi facut in legalitate, cu acordul scris al pacientilor.
Patru dintre acesti pacienti au murit, nefiind inca stabilit daca interventiile medicale efectuate asupra lor au putut conduce la deces.

In acest caz sunt implicati doi medici neurochirurgi, Stefan Mircea Iencean si Ion Poeata – sef de sectie la Spitalul Neurologic din Iasi.
In sesizarea depusa la Parchet impotriva celor doi medici se exemplifica situatia unui pacient asupra caruia ar fi fost efectuate nu mai putin de 30 de punctii lombare, in urma carora i-a fost prelevat lichid cefalorahidian.
Cei doi doctori sunt acuzati acum de ucidere din culpa si neglijenta in serviciu, fapte pentru care, dacă vor fi gasiti vinovati, ar putea primi o pedeapsa cu inchisoare cu executare.

×