x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozia de la Mihailesti - Caseta, proba in dosar

Explozia de la Mihailesti - Caseta, proba in dosar

de Magda Colgiu    |    08 Dec 2005   •   00:00

Caseta filmata de cameramanul Antenei 1, Ionut Barbu, mort in urma exploziei de la Mihailesti, va deveni proba in dosar. Surse judiciare au declarat ca judecatorul Mioara Badiu intentioneaza sa vizioneze imaginile pe care operatorul le-a inregistrat inaintea producerii exploziei.

La termenul care a avut loc ieri la Judecatoria Focsani, din cei 12 martori citati s-au prezentat doar sase. Fostul sef de post de la Mihailesti, Gabriel Hurlup, care a supravietuit deflagratiei de pe 24 mai 2004, se va prezenta la Judecatoria Focsani, la termenul din luna ianuarie 2006.

ACCIDENTUL. La 24 mai 2004, in apropierea comunei buzoiene Mihailesti, pe DE 85, un camion al firmei Mihtrans din judetul Dolj, incarcat cu azotat de amoniu, s-a rasturnat si a luat foc, generand o explozie ce a produs un imens crater in sosea. Accidentul s-a soldat cu 18 morti - doi ziaristi, sapte pompieri, opt localnici si soferul camionului - , 13 raniti si pagube materiale totalizate la peste doua miliarde de lei vechi. Fostul director general al Doljchim, Ion Gherghe, patronul Mihtrans Craiova, Mihai Guna, si administratorul Ney Transport Piatra Neamt, Ionel Neagoe, sunt acuzati de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa.

×
Subiecte în articol: observator