x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie in Drumul Taberei

Explozie in Drumul Taberei

28 Iul 2008   •   00:00
Explozie in Drumul Taberei

16:20 • O persoana a fost rănita, în jurul orei 11.30, după ce o sacoşă găsită pe stradă a explodat în interiorul maşinii sale.



Două persoane au găsit o sacoşă lângă maşina pe care o parcaseră pe strada Târgu Neamţ din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Cei doi au luat sacoşa şi au pus-o în maşină, iar la puţin timp aceasta a explodat.

În urma incidentului, unul dintre cei doi bărbaţi a fost rănit a suferit răni la antebraţ, torace şi faţă.

"Întrucât rănile la antebraţ au fost foarte profunde, el a fost internat şi supus unei intervenţii chirugicale. Bărbatul a fost internat în Secţia de chirugie plastică a Spitalului Universitar'', a mai spus managerul unităţii sanitare.

Cea de-a doua persoană implicată în incident a rămas la locul incidentului pentru a da declaraţii poliţiştilor sosiţi pentru cercetări.

Anchetatorii urmează să stabilească ce anume se afla în sacoşa găsită pe stradă de cele două persoane.

Purtătorul de cuvânt la Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a spus că unul dintre cei doi bărbaţi a declarat că în jurul orei 11.30 prietenul său a găsit o pungă pe stradă Târgu Neamţ, a urcat cu ea în autoturism şi, atunci, ceva din pungă a explodat.

Bărbatul de 40 de ani a fost rănit şi transportat la Spitalul Universitar din Capitală.

La faţa locului s-au deplasat lucrători ai Poliţiei Capitalei, Serviciul Arme şi Grupa Operativă precum şi specialişti pirotehnişti din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Sunt efectuate cercetări şi va fi expertizat ceea ce s-a găsit în maşină?, a spus comisarul Christian Ciocan, care a adăugat că nu se ştie încă ce era în pungă.

Şoferul maşinii, în vârstă de 39 de ani, a declarat Poliţiei că i s-a părut că în pungă erau tuburi care semănau a spray-uri.

În urma exploziei, maşina nu a fost grav avariată, având doar geamul din faţă fisurat. Totuşi, unii dintre locatarii din zonă au spus că au auzit un zgomot foarte puternic, şi li s-au zguduit geamurile.

Potrivit sublocotenentului Anca Onofrei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), bărbatul rănit mai grav a primit primul ajutor şi a fost transportat la Spitalul Universitar, având o plagă la antebraţul stâng şi un traumatism la ochiul drept.

"ISU a intervenit cu două maşini SMURD, una de prim ajutor şi cu o unitate mobilă de descarcerare şi reanimare. O victimă a primit ajutor şi a fost transportată la Spitalul Municipal şi cealaltă a refuzat îngrijirile", a declarat Onofrei.
Mediafax

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: observator