x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie puternică în Gura Humorului. Un bărbat a suferit arsuri grave şi se zbate între viaţă şi moarte

Explozie puternică în Gura Humorului. Un bărbat a suferit arsuri grave şi se zbate între viaţă şi moarte

06 Sep 2013   •   10:17
Explozie puternică în Gura Humorului. Un bărbat a suferit arsuri grave şi se zbate între viaţă şi moarte

Un bărbat din Gura Humorului a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului într-un incendiu produs vineri în urma unei explozii cauzate de acumulări de gaze, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Garda de intervenţie Gura Humorului a acţionat cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD, în urma incendiului izbucnit într-o gospodărie. La sosirea pompierilor, la locul intervenţiei incendiul se manifesta la o casă, cu pericol de propagare la restul anexelor gospodăreşti şi o locuinţă învecinată.

Un bărbat de 44 de ani, fiul proprietarei, a fost surprins de incendiu şi a suferit arsuri pe circa 70% din suprafaţa corpului. Victima a fost transportată de echipajul SMURD la spitalul orăşenesc, de unde a fost preluată de un echipaj SAJ şi adus la UPU a Spitalului judeţean Suceava. Ulterior, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti.

Au ars locuinţa şi bunurile aflate în interior. Au fost salvate şura, adăpostul de animale şi casa aflată în imediata apropiere.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind o explozie în urma unor acumulări de gaz metan. Locuinţa era racordată la reţeaua orăşenească de gaz metan.

×