x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Facebook, WhatsApp și Instagram au picat la nivel mondial

Facebook, WhatsApp și Instagram au picat la nivel mondial

04 Oct 2021   •   19:16
Facebook, WhatsApp și Instagram au picat la nivel mondial

Facebook, WhatsApp și Instagram sunt toate picate în aceste momente. 

Se pare că situația este generală și vine la doar câteva zile de la momentul în care Facebook, WhatsApp și Instagram au picat pe anumite dispozitive.  downdetector.ro arată că sunt utilizați utilizatorii la nivel general, fiind făcute peste 4.600 de raportări în acest sens. 

Erorile au început să apară în jurul orei 18:40. Atunci utilizatorii aplicațiilor Facebook și Instagram și-au dat seama că nu mai pot trimite mesaje sau posta pe rețelele de socializare. La scurt timp, nici WhatsApp nu a mai fucționat.

Doi membri ai echipei de securitate Facebook, care au vorbit sub condiția anonimatului, deoarece nu erau autorizați să vorbească în public, au spus că este puțin probabil ca un atac cibernetic să fi cauzat problemele, scrie The New York Times. 

Într-un mesaj pe Twitter, Facebook transmite: „Suntem conștienți că unii oameni au probleme în a accesa aplicațiile și produsele noastre. Lucrăm la remedierea lucrurilor cât de rapid posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”.

Deocamdată nu se știe câte țări sunt afectate, însă se pare că există probleme tehnice în România, Statele Unite, Mexic, Franţa, Norvegia, Grecia şi alte ţări.

Problemele de luni seara vin după ce, vinerea trecută, Facebook a mai înregistrat probleme de natură tehnică.

Potrivit Reuters, nu s-a putut confirma imediat problema care afectează serviciile, dar mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc sugerează o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS).

Experţii în securitate care au urmărit situaţia au declarat, pentru Reuters, că întreruperea ar fi putut fi declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, deşi teoretic ar fi posibilă şi sabotarea de către cineva din interior.

Un hack din exterior este văzut de experţii citaţi ca fiind mai puţin probabil. Un atac cibernetic care ar putea copleşi unul dintre cele mai populare site-uri din lume ar necesita fie coordonarea între grupuri criminale puternice, fie o tehnică foarte inovatoare, mai scrie agenţia internaţională de ştiri.

×
Subiecte în articol: facebook whatsapp