x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FACIAS a depus o plângere penală la DNA împotriva Monicăi Macovei

FACIAS a depus o plângere penală la DNA împotriva Monicăi Macovei

de Agerpres    |    11 Sep 2012   •   11:16
FACIAS a depus o plângere penală la DNA împotriva Monicăi Macovei
Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a depus la DNA o plangere penala impotriva Monicai Macovei pentru fapte de coruptie si trafic de influenta, informeaza un comunicat remis marti AGERPRES.
'In anul 2005, cand fiica sa era ministru al justitiei, mama Monicai Macovei a obtinut un imobil nationalizat dupa ce presedintele Sectiei Civile de la ICCJ a mutat in mod nejustificat dosarul cauzei de la un complet la altul exact in momentul pronuntarii deciziei pe fond. Abuzul judiciar a fost ulterior confirmat ca atare de Consiliul Superior al Magistraturii si Inalta Curte de Casatie si Justitie. Rezultatul acestor demersuri a fost pastrarea, fara temei legal, in proprietatea parintilor Monicai Macovei a imobilului din str. Ioanid nr. 3', se arata in comunicatul FACIAS.
FACIAS considera ca rationamentul logico-juridic din dosarul in care Adrian Nastase a fost condamnat definitiv si irevocabil la doi ani de inchisoare cu executare este aplicabil si in cazul Monicai Macovei.
'Atunci Inalta Curtea de Casatie si Justitie a apreciat ca 'este de neconceput ca mai multe persoane sa actioneze concertat in beneficiul alteia, cu care nu se afla in relatii apropiate, intime sau de prietenie, fara stirea acesteia, persoana care nici nu va afla vreodata despre binele care i s-a facut cu forta'. Asumand acest rationament, 'este de neconceput' ca Monica Macovei sa nu se fi implicat in trecerea ilegala a dosarului parintilor sai de la un complet de judecata la altul, in vederea obtinerii unui verdict favorabil. Cu atat mai mult cu cat judecatorul Danut Costinoiu si grefierul de la Sectia Civila a ICCJ nu aveau niciun interes personal in speta. In consecinta, FACIAS a solicitat DNA inceperea cercetarilor cu privire la comiterea infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 13 si art. 61 alin. (1) din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie si art. 312 'Traficul de influenta' Codul Penal', mai precizeaza comunicatul

×