x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familia fetei care a murit în accidentul de pe Şoseaua Kiseleff cere daune morale de 250.000 de euro

Familia fetei care a murit în accidentul de pe Şoseaua Kiseleff cere daune morale de 250.000 de euro

31 Mar 2009   •   00:00

Familia studentei care a fost omorâtă, în martie 2008, când traversa Şoseaua Kiseleff pe trecerea de pietoni, cere instanţei Judecătoriei sectorului 1 să o oblige pe autoarea accidentului, Anamaria Straus, la daune morale de 250.000 de euro.



Anamaria Straus a fost audiată, marţi, de instanţa Judecătoriei Sectorului 1.

Referindu-se la condiţiile în care a avut loc accidentul, ea a explicat că nu a avut vizibilitate şi că avea viteză mai mică de 50 de kilometri pe oră.

Ea a declarat că a încercat să acorde primul ajutor victimei, însă nu a fost lăsată de poliţişti. Straus a declarat, plângând, că nu a reuşit să apeleze numărul de urgenţă.

De asemenea, Straus a mai spus că s-a interesat de soartă victimei, după ce a dat declaraţii anchetatorilor. Totodată, potrivit acesteia, avocatul ei a sunat familia victimei pentru a-i oferi ajutor, însă se terminaseră deja cheltuielile cu înmormântarea.

Dezbaterile în acest proces vor fi reluate în 28 aprilie, când sunt citaţi pentru audieri mai mulţi martori.

Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetul Curţii de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 18 decembrie 2008, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Anamariei Straus, pentru ucidere din culpă.

În 27 martie, Anamaria Straus a accidentat-o mortal pe Tatiana Duplei, în momentul în care aceasta se angajase în traversarea Şoselei Kiseleff, pe marcajul pietonal. Straus a lovind-o Tatiana Duplei cu autoturismul pe care îl conducea, neacordând prioritate de trecere, în condiţiile în care existau semafoare de avertizare.

Conform fişei de deces emise de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", moartea Tatianei Duplei, în vârstă de 21 de ani, a fost violentă, fiind cauzată de hemoragie meningeală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral cu fractură craniană în condiţiile unui accident rutier".

În 12 iunie 2008, prin rezoluţie motivată şi cu acordul procurorului de caz, s-a dispus, în temeiul dispoziţiilor articolului 209, alineatul 41 din Codul procedură penală, preluarea cauzei de către Parchetul instanţei supreme, de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator