x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familia Regală nu mai pleacă din Palatul Elisabeta

Familia Regală nu mai pleacă din Palatul Elisabeta

21 Ian 2018   •   07:18
Familia Regală nu mai pleacă din Palatul Elisabeta

Andrew Popper, şef al Casei Regale, susţine că legea privind Casa Regală trebuie adoptată de Parlament, menţionând că Familia Regală are discuţii cu Guvernul privind găsirea unei soluţii intermediare privind Palatul Elisabeta. Popper a precizat că au fost discuţii şi cu partidele politice.

"Noi speram că problema se va rezolva pe termen lung prin adoptarea acestei legislaţii şi avem toate motivele să credem că va fi adoptată de Parlament. Legea va da posibilitatea ca Familia Regală să rămână în această locuinţă, imensa majoritate a suprafeţei acestei clădiri fiind folosită pentru evenimente publice. E foarte puţin probabil ca legislaţia să fie adoptată până pe 5 februarie. Suntem în discuţii cu Guvernul ca să găsim o soluţie intermediară, în ultimele zile am găsit foarte multă bunăvoinţă din partea Guvernului", a declarat, la Antena 3, Andrew Popper, şef al Casei Regale.

Popper a precizat că Familia Regală este preocupată de situaţia Palatului Elisabeta. "Nu este preocupată că nu are unde să locuiască, că nu se pune problema că nu au unde să doarmă noaptea, ci că acest spaţiu este folosit în interesul public, este o imensă fabrică de evenimente aici. Sunt preocupaţi pentru valoarea istorică a acestui imobil care ar trebui păstrat ca un memorial", a mai spus acesta.

 

Referitor la eliberarea Palatului Elisabeta până pe 5 februarie, şeful Casei Regale a precizat că Familia Regală respectă legea.

"Legea dă şi posibilitatea unei prelungiri de a sta la Palatul Elisabeta şi, din discuţii, această prelungire va avea loc. Teoretic, probabil că va fi în schimbul unei sume de bani. Sunt discuţii în curs foarte promiţătoare, este bunăvoinţă din partea Guvernului şi RA-APPS, sunt încrezător că vom ajunge la o soluţie. Această soluţie e intermediară, de termen scurt, nu una satisfăcătoare pentru un termen mai lung, deci legea trebuie aprobată pentru desfăşurarea acestor evenimente la Palat, pentru imaginea României", a spus Popper.

"Legea nu a apărut ieri, a fost elaborată de Guvernul domnului Cioloş în consultaţie cu Palatul Cotroceni, e vorba de o iniţiativă de acum doi ani. Am fost asiguraţi de partidele politice importante din România că vor continua să sprijine această lege şi avem speranţă şi încredere că această lege va fi aprobată într-un termen rezonabil", a completat Şeful Casei Regale.

De asemenea, acesta a precizat că dacă Familia Regală va fi nevoită să plătească o chirie, suma ar fi plătită din fondurile personale, fiind vorba şi de susţinerea evenimentelor găzduite de Palat.


 

×
Subiecte în articol: palatul elisabeta