Cine este Vergica Galuscan? Iata o intrebare la care nimeni nu a stiut sa raspunda. Nici macar membrii marcanti ai PNL Timis, desi, conform scriptelor, acesta ocupa postul de vicepresedinte al organizatiei municipale.
Chiar daca Vergica Galuscan este si directorul Spitalului Judetean din Timisoara, sefii de sectii se jura ca nu au avut, inca, placerea sa-l cunoasca pe acest "manager", chiar daca, zilnic, se izbesc de el pe coridoarele institutiei de sanatate publica... "CV". Asa cum rezulta dintr-o serie de documente, Vergica Galuscan s-a nascut in comuna Serbanesti, judetul Olt. In perioada 1976-1980, acesta a urmat cursurile Liceului de Filologie-Istorie din Timisoara, Sectia chimie-biologie, institutie de invatamant pe care a absolvit-o cu media 7,00. De notat ca in toata aceasta perioada Vergica Galuscan a obtinut, constant, calificativul "foarte bine" la disciplina "pregatire pentru apararea patriei"! Mai tarziu, in 1987, tanarul iese de pe bancile Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara si, in acelasi an, prin repartitie, devine medic stagiar la Spitalul Judetean din Iasi. Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, Vergica Galuscan se transfera la Oradea, apoi la Salonta, dupa care, in 1992, devine medic secundar la laboratorul clinic al Spitalului Judetean Timisoara. In acelasi an, manat de remuscari launtrice, Vergica Galuscan isi schimba numele, in baza deciziei nr. 153032/1 a Ministerului de Interne. Astfel, Vergica Galuscan dispare. Apare, in schimb, Virgil Paunescu! UN NOU INCEPUT. In 1994, cu o noua identitate, Vergica Galuscan, alias Virgil Paunescu, se transfera, in interes de serviciu, in postul de asistent universitar la UMF, pe vremea cand rector era prof. Stefan Dragulescu. In 1996, in perioada guvernarii CDR, rectorul UMF Timisoara ajunge ministru al Sanatatii si-l ia pe Vergica Galuscan cu el, tocmai la Bucuresti, unde-l instaleaza in functia de consilier. Mai tarziu, in anul 2000, Virgil Paunescu (fost Galuscan) devine, chiar si numai aproape pentru o luna, primul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. In luna octombrie a aceluiasi an, o data cu plecarea Conventiei Democrate de la putere, Paunescu, alias Galuscan, revine la activitatea sa de baza, dar nu oricum, ci deja conferentiar la UMF Timisoara. Trei ani mai tarziu, acesta este avansat la gradul de profesor, iar dupa alte 12 luni, rectorul Stefan Dragulescu il unge sef de catedra. Pe langa toate acestea, Vergica Galuscan devine si seful Departamentului de Relatii Internationale din cadrul UMF Timisoara.
ACTIVITATE POLITICA
|
Dupa alegerile din decembrie anul trecut, de parca nu avea destule functii, Vergica Galuscan este scos din rezerva de cadre a Aliantei D.A. Timis si uns si in functia de director general al Spitalului Judetean Timisoara. De mentionat este faptul ca in 1996, Galuscan, alias Paunescu, s-a inscris in PNTCD, astfel se explica grija pe care a avut-o fata de el ministrul taranist al Sanatatii, Stefan Dragulescu. In 2000, dupa ce Conventia a disparut de pe firmament, fostul consilier ministerial a demisionat din partid si a format, alaturi de Marian Munteanu, Partidul "Generatia 2000", in numele caruia a incercat sa stranga semnaturi pentru a candida la... Presedintia Romaniei. Nu a reusit, tocmai de aceea, in 2002, s-a inscris in PNL Timis, formatiune ce i-a servit, pe tava, postul de director al Spitalului Judetean Timis. Pe cine a servit, la randul sau, directorul Paunescu/Galuscan? A servit bolnavii cu tigari, acceptand vanzarea produselor din tutun in incinta spitalului...
|
Citește pe Antena3.ro