x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fechet: Au fost returnate peste o jumătate de miliarde de pet-uri, sticle și doze prin SGR

Fechet: Au fost returnate peste o jumătate de miliarde de pet-uri, sticle și doze prin SGR

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2024   •   16:45
Fechet: Au fost returnate peste o jumătate de miliarde de pet-uri, sticle și doze prin SGR

Până astăzi am recuperat mai bine de jumătate de miliard de Pet-uri, doze sau sticle folosind sistemul de garanție-returnare, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet. El spune că băuturile aflate în recipiente fără logo-ul SGR pot fi comercializate dacă sunt în termenul de valabilitate.

„În ceea ce privește Sistemul de Garanție Returnare, am decis să permitem comercializarea acelor produse care se află încă pe rafturile magazinelor și care, fiind fabricate înainte de data de 01 ianuarie 2024, nu poartă acel logo SGR. Producătorii ar fi fost puși în situația în care să retragă de pe rafturi acele băuturi, însă în situația în care ele se află în termenul de valabilitate - aș menționa băturile spirtoase și vinurile care se pot comercializa ani de zile după data fabricației, noi am considerat că nu e necesar u n astfel de efort. Retragerea acestor produse de pe rafturi, reetichetarea lor la punctul de fabricație ar fi fost o chestiune costisitoare și nu ne dori în niciun fel prin SGR să aducem atingere mediului de afaceri, fie că discutpăm de producători, fie de comercianți”, spune Mircea Fechet.

El spune că urmează să fie inaugurat cel de al cincilea centru RetuRO, primul din Moldova, la Bacău.

„Dacă în luna decembrie am avut aproximativ 30.000 de pet-ri, sticle sau doze de aluminiu colectate, în luna ianuarie am avut două milioane de ambalaje, iar în timp ce unii se îngrijorau de viabilitatea SGR, pot spune că până astăzi am recuperat mai bine de jumătate de miliard de Pet-ri, doze sasu sticle folosind sistemul de returnare. Luna aceasta estimăm că depășim pragul de 200 de milioane”, încheie Fechet.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: fechet sgr pet sticle doze