x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Felix Tătaru-omul de "legătură" dintre Traian Băsescu-PD-L şi Hayssam

Felix Tătaru-omul de "legătură" dintre Traian Băsescu-PD-L şi Hayssam

05 Noi 2009   •   00:00

Scandalul Hayssam, care a ţinut în ultimele zile prima pagină a ziarelor, şi care îl vizează în mod direct pe preşedintele Traian Băsescu este tranformat pe zi ce trece într-o armă de campanie, chiar de către cel împotriva căruia părea îndreptată la început. PD-L prin susţinătorii înfocaţi ai şefului statului încercă să arunce "cazul Hayssam" direct în curtea principalilor adversari politici, respectiv PSD.  

Planul pare gândit până în cel mai mic detaliu şi cu siguranţă face parte din strategia de campanie pentru prezidenţiale. De care se ocupă firma GMP Advertising-aparţinând lui Felix Tătaru, care a organizat şi campania electorala a lui Băsescu în 2004.
Acelaşi Felix Tătaru care s-a ocupat şi de promovarea unuia dintre brandurile sirianului Hayssam, respectiv Bucovina. Pe care o consideră ca şi cazul Băsescu "o poveste de succes".  

În aceste condiţii, chiar dacă nu se poate face o legătură directă, controversatul Omar Hayssam pare mult mai apropiat de portocalii şi implicit de Traian Băsescu decât de pesedişti.  De altfel, dincolo de declaraţiile politice aruncate în scop electoral, legătura dintre Traian Băsescu şi Omar Hayssam pe filiera Felix Tătaru a fost vehiculată încă de acum un an şi jumătate. Când se vehicula finanţarea campaniei lui Băsescu de către sirian prin interpuşi. Atunci, Mugur Ciuvică a acuzat firma GMP Advertising că ar fi încasat peste 7 miliarde de lei vechi de la Omar Hayssam, din care mai bine de 2 miliarde lei nu i-a inregistrat în contabilitate.

Potrivit sursei citate, din cele 7,3 miliarde lei pe care Bucovina Enterprises SRL i-a platit GMP pentru "servicii de publicitate", firma lui Felix Tataru a înregistrat în contabilitate doar 5 miliarde.  La acel moment, Grupul de Investigaţii Politice a solicitat ANAF să realizeze un nou control la GMP Advertising, care să ţină cont de concluziile controlului făcut la Suceava în 2004. "Un control corect ar trebui să ne lămureasca unde au ajuns banii plătiţi de primul terorist din România firmei care se ocupă de campaniile electorale ale lui Traian Basescu şi ale PD" se arată în comunicat.  

Legături "periculoase":
● Incepând cu anul 2000,  GMP Advertising s-a ocupat de campaniile electorale ale lui Traian Băsescu şi ale PD-L.  
● Traian Băsescu i-a mulţumit public în mai multe rânduri lui Felix    Tataru pentru contribuţia la succesul său electoral.
● Şi Omar Hayssam a figurat pe lista de clienţi ai lui Tătaru, chiar în perioada alegerilor prezindeţiale din 2004

Citiţi articolul integral pe financiarul.com

×
Subiecte în articol: observator