x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Femeie cu infarct, trimisă acasă din spitalul Slobozia. Rafila: Colegiul Medicilor este suveran

Femeie cu infarct, trimisă acasă din spitalul Slobozia. Rafila: Colegiul Medicilor este suveran

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   10:14
Femeie cu infarct, trimisă acasă din spitalul Slobozia. Rafila: Colegiul Medicilor este suveran
Sursa foto: Hepta

O femeie cu infarct ar fi fost trimisă acasă să ia nurofen, din spitalul Slobozia. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spun e că în acest caz Colegiul Medicilor este suveran.

Rafila a fost întrebat, joi, despre cazul unei paciente a spitalului din Slobozia, trimisă acasă cu diagnosticul „răceală” și cu recomandarea să ia Nurofen, însă, ajunsă în stare destul de gravă la Floreasca, medicii au constatat că avea un infarct vechi de o săptămână și că nu se mai poate face mare lucru.

„Nu cunosc cazul, am auzit și eu pentru prima dată despre el azi dimineață. Trebuie evaluată situația exact legată de diagnosticul care a fost pus inițial. Lucrul ăsta ar trebui sesizat la Colegiul Medicilor din județul Ialomița. Se pot și autosesiza sau familia persoanei respective poate face o astfel de sesizare, iar noi, prin inspecția sanitară, putem să inițiem o investigație. Dar, repet, este o chestiune de natură profesională în care Colegiul Medicilor este suveran”, a răspuns ministrul.

Potrivit acestuia, cel mai corect este un dialog cu Colegiul Medicilor din Ialomița și „să vedem exact care a fost situația și bineînțeles cu ancheta administrativă internă pe care o face spitalul”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: femeie infarct Alexandru Rafila