x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festival "Tarafuri şi fanfare"

Festival "Tarafuri şi fanfare"

de Jurnalul National    |    31 Aug 2007   •   00:00
Festival "Tarafuri şi fanfare"

Lume, lume! Hai la festival! Hai la muzică şi joc! La finele lunii septembrie, mai precis in zilele de 29 şi 30, sunteţi invitaţi la o petrecere cum nu aţi mai văzut: Festivalul "Tarafuri şi fanfare"! Muzică romănească autentică!



Lume, lume! Hai la festival! Hai la muzic㠺i joc!

La finele lunii septembrie, mai precis in zilele de 29 şi 30, sunteţi invitaţi la o petrecere cum nu aţi mai văzut: Festivalul "Tarafuri şi fanfare"! Muzică romănească autentică!

Muzicanţii cei mai pricepuţi au fost chemaţi să cănte pentru voi.

Jurnalul Naţional vă invită să petreceţi, să vă veseliţi, două zile să nu dormiţi!

Hai la festival! Cheful se ţine la Muzeul Satului.

Veţi trăi două zile ca de poveste, vă veţi veseli aşa cum o făceau altădată romănii adevăraţi. O serbare cămpenească in inima Bucureştilor. Nu este un spectacol obişnuit. Ci o manifestare interactivă din care nu vor lipsi concursurile şi surprizele. Â

Oferim mostre de folclor adevărat, de muzică vie, transmisă in familie, şlefuită şi imbogăţită de fiecare generaţie de muzicanţi.

Vor cănta pentru voi tarafuri şi fanfare din Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova, cele mai multe necunoscute publicului larg.

Aducem instrumente lăutăreşti tradiţionale (vioară, nai, clarinet, ţambal, bas), dar şi căteva dintre cele ţărăneşti (tilincă, fluier, caval, cimpoi, ocarină). Sufletul vă va fi măngăiat de sonorităţi diverse, de la doină, baladă, căntec de dragoste pănă la muzica de joc, de la taraful doljean cu doi instrumentişti care căntă, in acelaşi timp, şi vocal, pănă la fanfara bucovineană alcătuită din zece persoane.

Fiecare muzicant este o personalitate, un tezaur de melodii, ritmuri, trăiri, care se unesc, se intretaie, se completează. Muzicanţii vor cănta aşa cum ştiu ei mai bine, live. Â

Pe lăngă toate acestea, pentru a nu rămăne nimic neexplorat din lumea minunată a muzicanţilor autentici vor fi prezentate instrumente, tehnici de construcţie, modalităţi de obţinere a sunetului, tehnici instrumentale şi vocale, efecte sonore neobişnuite, costume ţărăneşti de sărbătoare.

Veniţi să ascultaţi muzică romănească autentică, să rădeţi, să jucaţi, să vă bucuraţi!

Alături de noi au mai intrat in horă: Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", Institutul de Etnografie şi Folclor "Constantin Brăiloiu", Asociaţia Folcloriştilor Romăni, radio3net.

Hai la festival! Tarafuri şi fanfare!

×
Subiecte în articol: observator