x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festivalul cercetaşilor, anulat din cauza gripei

Festivalul cercetaşilor, anulat din cauza gripei

25 Noi 2009   •   00:00
Festivalul cercetaşilor, anulat din cauza gripei

Cel mai mare festival al cercetaşilor din România, organizat de 12 ani la Alba Iulia cu prilejul Zilei Naţionale, a fost anulat, în acest an, din cauza gripei cu virus de tip nou.

Şeful Centrului Local "Axente Sever" Alba Iulia al Organizaţiei Naţionale "Cercetaşii României", Andrei Avram, a declarat, azi, că motivul principal pentru care organizaţia a luat decizia de a nu organiza festivalul în acest an este "imposibilitatea garantării unei locaţii pentru cazarea participanţilor, toate amplasamentele posibile fiind incerte din cauza epidemiei de gripă A/H1N1".

"La festival urmau să participe, ca în fiecare an, câteva sute de cercetaşi din toată ţara. Echipa noastră de voluntari a investit foarte mult în pregătirea festivalului, dar, printr-un dialog continuu cu Direcţia de Sănătate Publică Alba şi urmărind atent evoluţia epidemiei de gripă nouă, pentru a garanta siguranţa participanţilor şi pentru a păstra imaginea festivalului clădită de-a lungul a 11 ediţii, am hotărât ca evenimentul să nu mai aibă loc anul acesta", a spus Andrei Avram.

Festivalul "Unitate şi Prietenie" este cea mai mare adunare a cercetaşilor din România. Festivalul a fost organizat pentru prima dată în urmă cu 12 ani, numărul participanţilor crescând de la o ediţie la alta, astfel încât în 2008 au participat peste 500 de tineri cercetaşi.

×
Subiecte în articol: observator