x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Rafila: Fiecare stat membru UE va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei

Alexandru Rafila: Fiecare stat membru UE va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei

27 Mai 2022   •   13:22
Alexandru Rafila: Fiecare stat membru UE va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că fiecare stat membru al Uniunii Europene va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei, iar România a solicitat iniţial 1.000 de doze din acest vaccin.

"Nu este niciun fel de problemă legată de achiziţie, pentru că e vorba de o cantitate mică. Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, întrebat în ce stadiu se află achiziţia de vaccin împotriva variolei.

Rafila a spus că, pentru a asigura sume suplimentare pentru decontarea serviciilor medicale, trebuie să existe şi finanţare pentru acest lucru, iar "bugetul este un lucru limitat şi trebuie totdeauna să ţii cont de acest fapt".

 

Ministerul Sanatatii 

×