x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiica preşedintelui ANRE a demisionat din Ministerul de Finanţe

Fiica preşedintelui ANRE a demisionat din Ministerul de Finanţe

28 Mar 2009   •   00:00

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie(ANRE), Petru Lificiu, a anunţat, astăzi, la Galaţi, că fiica sa, Georgia Babici, a trimis o scrisoare prin care îşi anunţă retragerea din consiliul de administraţie al companiei EnergoNuclear şi a demisionat şi din Ministerul de Finanţe.

Numirea Georgiei Babici în consiliul de administraţie al companiei EnergoNuclear, societate care ar urma să fie înfiinţată pentru construirea reactoarelor 3 şi 4 ale centralei atomoelectrice de la Cernavodă, a făcut presa naţională să atragă atenţia asupra incompatibilităţii oficialului, pentru că este fiica preşedintelui ANRE, Petre Lificiu. Petru Lificiu a precizat că fiica sa a renunţat la această calitate şi că, totodată, a demisionat şi din cadrul Ministerului de Finanţe, unde deţinea un post de director, anunţă Agerpres. Petre Lificiu a precizat că numirea fiicei sale în consiliul de administraţie a fost făcută fără ştiinţa sa şi fără dorinţa fiicei sale, motiv pentru care Georgia Babici a şi refuzat funcţia. Totuşi, preşedintele ANRE nu consideră că o astfel de legătură ar fi dat naştere unei situaţii de incompatibilitate, ori a unei situaţii ilegale sau imorale.

,,Numirea a fost făcută fără ştiinţa mea şi fără voinţa ei. Ea este un bun specialist în finanţe şi macroeconomie. Nu era nici incompatibil nici ilegal. Cineva ar putea spune că era imoral, dar nici cu asta nu sunt de acord, pentru că este o persoană pe picioarele ei, are familia ei. Asta nu înseamnă că dacă îţi este rudă este şi incompetentă', a declarat Lificiu. Petre Lificiu s-a aflat, sâmbătă, la Galaţi, unde a participat, alături de senatorul PD-L Galaţi, Marius Necula, la o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, unde s-a discutat asupra programului naţional de reabilitare termică a locuinţelor. Totodată, preşedintele ANRE a vorbit despre necesitatea ca România să se îndrepte, pe viitor, către producerea de energie electrică din surse alternative - eoliană, solară, geotermală, prin microhidrocentrale. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator