x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiica răpită a “regelui” bulgar al cocainei a fost eliberată

Fiica răpită a “regelui” bulgar al cocainei a fost eliberată

de Marina Constantinoiu    |    23 Apr 2013   •   16:11
Fiica răpită a “regelui” bulgar al cocainei a fost eliberată
Evelin Banev este acuzat de trafic de droguri şi în România

Fiica în vârstă de 10 ani a celebrului Evelin Banev, presupusul şef al unei reţele de tradic de cocaină din America Latină către Europa, răpită la 5 martie de persoane neidentificate, a fost eliberată duminică seara, a anunţat Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP.

Fetiţa, pe numele ei Lara Baneva, a fost adusă într-o parcare din Sofia, în apropierea unui comisariat de poliţie, în jurul orei 22:00 (19:00 GMT). Aceasta s-a deplasat singură la respectivul comisariat. Teafără, într-o stare fizică bună, ea a fost imediat preluată de o echipă de psihologi, pentru evaluare şi consiliere, a precizat ministerul.

Răpitorii au cerut un milion de euro

Postul de radio public BNR a anunţat că s-a plătit o răscumpărare în valoare de 500.000 de euro pentru eliberarea fetei, informaţie totuşi neconfirmată oficial. Potrivit postului privat de televiziune BTV, răpitorii ar fi cerut două milioane de leva, adică echivalentul a un milion de euro.

Fetiţa a fost răpită acum 47 de zile din faţa domiciliului ei din Boiana, un cartier elegant al Sofiei, la bordul maşinii care urma s-o ducă la şcoală.
Răpirea fetiţei lui Evelin Banev a fost primul caz declarat oficial în Bulgaria de răpire a unui copil de vârstă atât de mică.

În vârstă de 47 de ani, supranumit şi “Brendo”, Evelin Banev a fost condamnat la Sofia la 15 februarie la o pedeapsă cu închisoarea de şapte ani şi jumătate, pentru spălarea a 11,86 de milioane de euro (circa 22 de milioane de leva).

Lucra pentru mafia calabreză

Actualmente se află în Italia, unde face obiectul unui proces pentru import de cocaină provenind din America Latină, în contul mafiei calabreze, N'drangheta. Dar mai este acuzat de trafic de droguri şi în România.

Împreună cu alţi cinci membri ai unei grupări criminale, el ar fi făcut parte dintr-o reţea internaţională care ar fi tranzitat ilegal 40 de tine de droguri din America Latină către Europa între 2004 şi 2007, potrivit Ministerului bulgar de Interne.

Răpirea Larei Baneva este prima înregistrată din 2009 până acum, când o bandă formată din 10 persoane, implicată în 14 răpiri, a fost destructurată.

×
Subiecte în articol: Evelin Banev regele bulgar cocaina