x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Finnair a început să-şi cântărească pasagerii înainte de îmbarcare

Finnair a început să-şi cântărească pasagerii înainte de îmbarcare

06 Noi 2017   •   15:49
Finnair a început să-şi cântărească pasagerii înainte de îmbarcare

Compania aeriană Finnair a început să-şi cântărească pasagerii înainte de îmbarcarea din aeroportul din Helsinki, iar măsura nu are scopul de a-i umili pe cei mai plinuţi, scrie The Telegraph.

Linia aeriană din Scandinavia doreşte să strângă suficiente date pentru a lua apoi măsuri care să ducă la scăderi considerabile ale costurilor, prin estimarea corectă a combustibilului necesar pentru zboruri. În prezent, precum majoritatea liniilor aeriene, Finnair utilizează estimările de greutate oferite de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) – raport întocmit în urmă cu opt ani.

Astfel, este posibil ca datele furnizate de EASA să nu mai coincidă cu realitatea, iar Finnair a reacţionat şi a început să colecteze noi date de unul singur.

Programul este în totalitate voluntar şi se adresează doar pasagerilor care urcă din aeroporul din Helsinki. Până acum, 180 de pasageri au urcat pe cântar, însă Finnair are nevoie de 2.000 de persoane pentru un eşantion relevant pe baza căruia să îşi decidă cantitatea de combustibil necesară pentru zbor.

“Liniile aeriene ştiu greutatea aeronavei, greutatea bagajelor, dar nu ştiu greutatea pasagerilor”, a spus directorul pe comunicaţii de la Finnair, Paivyt Tallqvist, pentru BBC.

Datele curente oferite de EASA

EASA estimează că greutatea medie a unui bărbat este de 84,6 kg, a unei femei este de 66,5 kg, iar a unui copil aflat sub 12 ani este de 30,7 kg. Datele nu iau în considerare sezonul rece, când îmbrăcămintea şi încălţămintea pasagerilor este mai grea.

×