x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: 2.400 de ordine de protecţie provizorii şi 4.100 de ordine de protecţie, emise în 3 luni

Firea: 2.400 de ordine de protecţie provizorii şi 4.100 de ordine de protecţie, emise în 3 luni

22 Iun 2022   •   10:56
Firea: 2.400 de ordine de protecţie provizorii şi 4.100 de ordine de protecţie, emise în 3 luni

 „În primele trei luni ale anului, au fost emise peste 2.400 de ordine de protecţie provizorii şi mai mult de 4.100 de ordine de protecţie”, a anunțat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea.

Ministrul Familiei Gabriela Firea, alături de ONG-uri de profil, anunţă începerea unor ateliere pentru formarea şi sensibilizarea agenţilor care interacţionează cu victimele şi agresorii domestici.

„Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi împreună cu partenerii ANAIS şi GRADO, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române a început pregătirea primei serii de 200 de poliţişti care interacţionează cu victimele şi agresorii în cazurile de violenţă domestică. Vor urma aceste programe de instruire 898 de poliţisti organizaţi în 41 de grupe”, spune Firea, pe Facebook.

În prezent, ordinul de protecţie provizoriu pentru victime poate fi emis pe loc de poliţişti pentru 5 zile, iar ordinul de protecţie emis de către judecător poate fi pe o perioadă de 6 luni.

Fenomenul violenţei domestice continuă să fie îngrijorător. Multe dintre drame rămân ascunse, sub pretextul „ei se ceartă, ei se împacă”, atrage atenţia ministrul. Anul trecut, peste 3.800 de victime au beneficiat de ajutorul statului, iar 460 de femei au fost protejate în locuinţele protejate înfiinţate prin programul Venus.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea