x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea, acuzații fără precedent: GCS furnizează informații inexacte! Se dorește menținerea unei stări de panică!

Firea, acuzații fără precedent: GCS furnizează informații inexacte! Se dorește menținerea unei stări de panică!

07 Iul 2020   •   22:10
Firea, acuzații fără precedent: GCS furnizează informații inexacte! Se dorește menținerea unei stări de panică!
Sursa foto: FB Gabriela Firea

Primarul Capitalei Gabriela Firea acuză Grupul de Comunicare Strategică (GCS) că furnizează informații inexacte și declară că se dorește menținerea unei stări de anxietate socială și temere.

Firea a declarat, marți, la Antena3, că nu ar fi posibilă o nouă stare de urgență în România, din cauza coronavirusului.

„Ar înseamna să fim altfel, practic diferiți decât întreaga lume, decât toată Europa. Urmărim în fiecare zi tot ceea ce se întâmplă în Germania, în Franța, de asemenea, în Austria, în Elveția, Spania. Toți încearcă să se obișnuiască cu acest virus de tip nou. Viața intră în normal puțin câte puțin în fiecare zi. Bineînțeles, nu este momentul să se elimine distanțarea fizică și anumite restricții care s-au impus, precum și protecția fiecărei persoane. De asemenea, și măsurile sanitare. De asemenea, nu trebuie lăsată garda jos în spitale. Acest lucru îl facem și noi în fiecare zi la București și de aceea vreau să vă spun, în exclusivitate, faptul că sunt uimită de anumite cifre pe care le livrează acel grup de comunicare. Sunt cifre care cred că aduc foarte multă panică în (...) sunt cifre inexacte, ca să nu spun un cuvânt foarte dur”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta acuză faptul că, vineri, GCS a transmis că în București mai sunt doar șase ventilatoare mecanice libere, lucru care este fals.

„Este o cifră greșită, ca să nu spun falsă și mincinoasă, în sensul că doar spitalele Primăriei Capitalei dețin aproape 100 de ventilatoare mecanice mobile și am achiziționat în această perioadă încă 25 care au și venit în Capitală. Deci dispunem de aproape 130 de ventilatoare mecanice mobile. Prin urmare, le transmit tuturor cetățenilor din România (...) că nu este criză nici de locuri la ATI, nici de ventilatoare mecanice, nici de medici, nici de spitale. Spitalul Victor Babeș este un spital fanion în lupta cu Covid-19, are 450 de locuri și 250 de persoane internate. Se fac, în această perioadă, mai multe externări decât internări. Spitalul Victor Babeș nu este plin la ATI. Sunt, am înțeles, cinci persoane, iar la Colentina este un spital pavilionar cu 860 de paturi unde sunt 100 de pacienți. Deci unde este criza de paturi?”, acuză Firea.

Primarul general afirmă că circulația virusului este aceeași în toate țările, iar GCS furnizează informații inexacte, o explicație fiind posibila amânare a alegerilor locale.

„Acest grup (GCS – n.r.) dă informații inexacte sau poate nu și-au luat toate informațiile din sursele care există. Îl suspicionez (...) și acesta este motivul pentru care se dorește menținerea unei stări de anxietate socială, de temere. De asemenea, probabil se iau anumite decizii, inclusiv probabil amânarea alegerilor locale pentru că în anumite cabinete se discută din ce în ce mai intens ca din motive sanitare să se amâne alegerile locale, ceea ce până la urmă pe mine una nu m-ar deranja, în cazul în care s-ar gândi să îmi facă mie un rău. Eu spun de pe acum ca atunci când se vor organiza sunt binevenite, nici mai devreme nici mai târziu”, a mai spus primarul Capitalei.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea