x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea explică numărul mare de pacienți COVID-19 din București: 60% dintre ei sunt din alte județe!

Firea explică numărul mare de pacienți COVID-19 din București: 60% dintre ei sunt din alte județe!

18 Iul 2020   •   15:14
Firea explică numărul mare de pacienți COVID-19 din București: 60% dintre ei sunt din alte județe!
Sursa foto: FB Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că Bucureștiul nu este focar de infecție cu COVID-19. Ea a explicat că 60% dintre pacienții tratați de spitalele din București provin din alte județe.

„Azi s-a anunțat „record de îmbolnăviri COVID-19 în Capitală” : 4260! Titluri mari: S-a depășit Suceava! Focar!! Nenorocire! Câtă minciună și aberație. Concret: 4.260 este numărul total de pacienți internați în spitalele din București în cinci luni, din martie și până azi (sâmbătă - n.red.). Acum sunt aproximativ 600 de pacienți în șase spitale COVID și suport. Pacienții spitalelor din Capitală sunt din toată țară. Se transferă în București la cerere sau vin direct cu mașînă proprie ori Ambulanță”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei spune că 60% din pacienții spitalelor din București sunt din alte județe ale țării, nu sunt bucureșteni.

„Avem suficiente paturi normale și de ATI în Capitală, precum și ventilatoare mecanice, de asemenea cadre medicale foarte bine pregătite. Ministerul Sănătății trebuie doar să-și facă datoria și să reorganizeze resursele în interior. Spitalul Colentina trebuie redeschis pentru pacienții cronici din întreagă țară! Există resurse suficiente în spitalele de boli infecțioase pentru pacienții COVID-19”, a adăugat sursa citată.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea