x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea îl invită pe ministrul Mediului la o reuniune de lucru la PMB

Firea îl invită pe ministrul Mediului la o reuniune de lucru la PMB

08 Ian 2020   •   12:28
Firea îl invită pe ministrul Mediului la o reuniune de lucru la PMB

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a invitat pe ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, la o reuniune de lucru pe tema combaterii poluării.

"Aţi lansat în ultimele zile o serie de acuzaţii publice referitoare la faptul că autorităţile locale din Capitală nu ar făcut 'nimic' în ultimii trei ani, în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii aerului şi combaterea poluării. Consider că sunteţi dezinformat şi, de aceea, doresc să vă pun la dispoziţie documentele şi argumentele care stau la baza activităţii Primăriei Capitalei în acest domeniu. (...) Vă invităm să participaţi la o reuniune de lucru, vineri, 10 ianuarie 2020, ora 13,00, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti (...) pentru a discuta despre măsurile dedicate combaterii poluării aprobate în ultimii trei ani şi stadiul implementării acestora, împreună cu reprezentanţii Primăriei Capitalei, ai primăriilor de sector şi ai instituţiilor cu atribuţii în combaterea poluării", se arată într-o scrisoare deschisă pe care Firea i-a adresat-o ministrului Mediului.

Primarul general i-a amintit ministrului Mediului că Bucureştiul ocupă locul al patrulea în topul celor mai poluate oraşe din România, după Iaşi, Cluj, Braşov.

"Nu v-am văzut preocupat de acţiunile autorităţilor locale din primele trei municipii ca grad de poluare din Romania. Aţi sărit direct la locul patru, cu interesul dumneavoastră. Poate nu ştiţi că în Capitală trăiesc, lucrează şi studiază 4 milioane de locuitori, iar Bucureştiul este tranzitat zilnic de un milion şi jumătate de autoturisme, câteva sute de mii din alte judeţe ale ţării", a menţionat Firea, în scrisoarea deschisă pe care a postat-o pe Facebook.

Ea a adăugat că ar dori să afle care sunt legile, reglementările şi măsurile pe care ministrul le va întreprinde, la nivel naţional, pentru a combate poluarea, în marile oraşe, având în vedere că are o responsabilitate nu doar în a sesiza anumite probleme, ci şi a le rezolva concret.

"Ministerul Mediului realizează politica la nivel naţional în domeniile protecţiei mediului înconjurător, economiei verzi, biodiversităţii, ariilor naturale protejate, schimbărilor climatice cu privire la toate sectoarele şi subsectoarele pe care le administrează, elaborează strategia şi reglementările specifice de dezvoltare şi armonizare a acestor activităţi în cadrul politicii generale a Guvernului, asigură şi coordonează aplicarea strategiei Guvernului în domeniile sale de competenţă, îndeplinind rolul de autoritate de stat, de sinteză, coordonare, reglementare, monitorizare, inspecţie şi control în aceste domenii", a completat Gabriela Firea.

Ea a susţinut că, de la preluarea mandatului, a fost permanent preocupată de necesitatea de a acţiona pentru îmbunătăţirea calităţii aerului şi a reducerii poluării.

"Pericolul poluării datează din 2008, primele semnale de la Bruxelles privind un posibil infringement datând din 2010. Pe perioada mandatului primarului general interimar din partea PNL, Răzvan Sava, nu s-a luat nicio măsura pentru combaterea poluării", a afirmat Firea. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: gabriela firea