x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: Nu înțeleg de ce Guvernul nu acceptă redeschiderea teatrelor. Nu sunt mai periculoase decât bisericile

Firea: Nu înțeleg de ce Guvernul nu acceptă redeschiderea teatrelor. Nu sunt mai periculoase decât bisericile

18 Iun 2020   •   12:05
Firea: Nu înțeleg de ce Guvernul nu acceptă redeschiderea teatrelor. Nu sunt mai periculoase decât bisericile
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, susţine că nu există un „argument temeinic" pentru care Guvernul refuză redeschiderea teatrelor și le-a mulțumit politicienilor care au susținut că „nu sunt mai importante păcănelele” decât teatrul.

 

„Nu vom înţelege absolut niciodată, pentru că nu există argument temeinic, de ce Guvernul nu acceptă redeschiderea teatrelor, pentru că ele nu sunt mai periculoase decât bisericile", a afirmat Gabriela Firea, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Edilul Capitalei a spus că apreciează faptul că „se redeschid biseririle pentru că draftul de stare de alertă nr 2 nu erau cuprinse bisericile".

„Teatrele rămân în continuare închise, deşi noi am propus un program prin care să se vândă mai puţine bilete pentru spectatori decât numărul de locuri şi am fi luat toate măsurile de protecţie pentru actori şi regizori”, a explicat Gabriela Firea.

Ea le-a mulțumit politicienilor care au cerut redeschiderea teatrelor.

„Vreau să apreciez public reacţia pozitivă pentru mediul cultural şi susţinerea încercării mele, deocamdată fără răspuns de a redeschide teatrele din Capitală oamenilor politic care susţin proiectul meu şi au făcut acest lucru prin acest declaraţii. (...) Singurii politicieni care până acum înţeleg, cel puţin declarativ, în domeniul cultural şi nevoia de a redeschide şi teatrele sunt Marcel Ciolacu, Dan Barna, Traian Băsescu, Rareş Bogdan, Victor Ponta. Le mulţumesc public acestor oameni politici care înţeleg că nu sunt mai importante păcănelele decât teatrele”, a apreciat Firea..

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea