x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firma spaniolă Copisa construieşte centura Caransebeş pentru 30 de milioane de euro

Firma spaniolă Copisa construieşte centura Caransebeş pentru 30 de milioane de euro

20 Noi 2009   •   00:00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat cu firma spaniolă Copisa Constructora Pirenaica un contract de 30,22 milioane de euro, fără TVA, pentru construcţia centurii Caransebeş, potrivit companiei.

Din valoarea totală a contractului, 75% reprezintă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, prin facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurată de la bugetul de stat.
"Obiectivul contractului îl reprezintă construcţia variantei de ocolire a localităţii Caransebeş, ca parte a proiectului de Reabilitare a DN 6, între Drobeta Turnu-Severin şi Lugoj, km 332+150 ­ km 495+800", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Durata de implementare a contractului este de doi ani de la data începerii lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de încă doi ani.
Principalele avantaje ale construcţiei variantei de ocolire constau în prevenirea aglomerărilor de trafic, asigurarea protecţiei mediului şi a sănătăţii populaţiei prin reducerea poluării fonice, reducerea volumului de praf antrenat, precum şi a noxelor eliminate de mijloacele de transport, îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei transferând traficul naţional şi internaţional în afara oraşului.

CNADNR a primit în luna septembrie 2008 zece oferte pentru construcţia centurii Caransebeş, însă nu a selectat un câştigător, pentru că ofertele au fost considerate necorespunzătoare, şi a reluat licitaţia în mai 2009.
Firma Copisa a fost înfiinţată în anul 1959 în Spania, iar în 2008 a intrat pe piaţa românească de construcţii, prin firma Copisa Construcţii, cu sediul la Bucureşti.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator