x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Flagrant - Dragonul decapitat in Romania

Flagrant - Dragonul decapitat in Romania

04 Noi 2004   •   00:00

Politistii de frontiera si politistii din cadrul Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, sub supravegherea procurorilor, au anihilat o retea de traficanti de persoane care actiona pe ruta Asia - Uniunea Europeana si traversa Romania.

EDUARD PASCU, ION ALEXANDRU

Click pentru a mari imaginea
Actiunea s-a declansat in urma cu trei luni, cand la urechile politistilor de frontiera a ajuns o informatie conform careia o retea formata dintr-un malaezian si un singaporez urmeaza sa scoata din Romania, cu destinatia Austria, cinci cetateni chinezi. Atunci, s-a cerut sprijinul ofiterilor de la Crima Organizata care, impreuna cu politistii de frontiera, au declansat operatiunile de filaj. Toate miscarile gruparii de traficanti de persoane intitulata Dragonul au fost monitorizate atent. Astfel, s-a stabilit ca reteaua incercase deja sa intre in Germania (tara de tranzit unde acestia ajunsesera din China, in directia Viena). Acolo au fost nevoiti sa se desparta, autoritatile competente inapoindu-i pe chinezi in tara de origine pentru lipsa de viza. Membrii retelei s-au reunit in Romania (planul B) unde, conform comisarului-sef Gabriel Sotirescu, seful Directiei Crima Organizata din cadrul DGCCOA, chinezii au fost mai intai cazati in Romania, la un hotel de langa Gara de Nord. Malaiezianul Banghee Sim, in varsta de 42 ani, a procurat chinezilor vize Schengen, furate in alb de la Ambasada Greciei din Bruxelles, pe care le-au completat in fals, in vederea justificarii deplasarii pe care urmau sa o efectueze in Spatiul Schengen. Pretul platit de fiecare chinez pentru destinatia Austria era de 20.000 de dolari.

Click pentru a mari imaginea

SPRIJIN. Fiindca grupul risca sa fie expulzat din Romania pentru ca le expira viza, capul retelei a trimis un alt pion, cetateanul singaporez Meng Chen, in varsta de 30 ani, sperand ca acesta se va misca mult mai repede decat malaiezianul. Totodata, au fost trimise, prin curierat rapid, din Thailanda, pasapoarte sud-coreene falsificate pentru migrantii chinezi. Falsul consta in faptul ca pagina cu datele infomatizate din pasapoartele originale fusese inlocuita cu datele cetatenilor chinezi. Mai mult, in pasapoarte erau deja aplicate doua stampile de trafic romanesti, care justificau, chipurile, tranzitarea legala a tarii noastre. La iesirea din tara, in Aeroportul Bucuresti "Henri Coanda", traficatilor li s-a infundat. Asupra singaporezului au fost gasite pasapoartele de Coreea de Sud falsificate, iar intreaga activitate infractionala a fost dejucata. Acum cele doua calauze sunt in arest, iar chinezii vor fi expulzati.

×
Subiecte în articol: observator