x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Floricel Achim şi Marinov Zikolov, trimişi în judecată în dosarul de spionaj

Floricel Achim şi Marinov Zikolov, trimişi în judecată în dosarul de spionaj

24 Iun 2009   •   00:00
Floricel Achim şi Marinov Zikolov, trimişi în judecată în dosarul de spionaj
Sursa foto: /

Subofiţerul Floricel Achim şi cetăţeanul bulgar Zikolov Peter Marinov, arestaţi în dosarul de spionaj de la Divizia I Infanterie "Dacica", au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În dosarul de spionaj de la Divizia I Infanterie "Dacica" sunt învinuite opt persoane, respectiv subofiţerul Floricel Achim, cetăţeanul bulgar Marinov Zikolov şi ofiţerii Petrişor Fragoş, Baba Mihai Ovidiu, Mihai Fercheluc, Costică Lupu, Adrian Mândroiu şi Costel Munteanu.

Tuturor li s-a prezentat în ultimele două săptămâni materialul de urmărire penală.

Bulgarul Marinov Zikolov şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor, când i s-a prezentat acuzaţia de spionaj în formă continuată, a declarat avocatul său, Alexandru Chiciu, citat de Mediafax.

Apărătorul lui Zikolov a precizat că acuzaţia de spionaj în formă continuată se referă la perioada de până în iunie 2008, de când a început să colaboreze cu autorităţile române, până în februarie 2009.

Achim şi Zikolov au fost arestaţi preventiv, în 2 martie, de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor DIICOT, fiind acuzaţi că au manipulat informaţii de natură să pună în pericol securitatea naţională.

Ulterior, procurorii au pus sub învinuire şase ofiţeri din cadrul Diviziei I Infanterie "Dacica" sub acuzaţiile de încălcarea din culpă, prin nerespectarea îndatoririlor de serviciu, a reglementărilor legale în materia protecţiei informaţiilor clasificate în cazul de spionaj din Armată. (V.A.)


×
Subiecte în articol: observator