x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Cîțu anunță un program pilot de e-facturare

Florin Cîțu anunță un program pilot de e-facturare

22 Oct 2020   •   22:31
Florin Cîțu anunță un program pilot de e-facturare
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ministrul Finanțelor a anunțat, joi seara, lansarea în următoarea perioadă a unui program pilot de e-facturare, care va aduce la buget 20 de miliarde de lei.

Întrebat la începutul ședinței de Guvern de joi despre digitalizare de premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor a spus că acest proces continuă. „Abia aștept momentul în care digitalizăm facturile”, a spus Orban.

„Digitalizarea continuă. (...) Va începe în următoarea perioadă un program-pilot pentru e-facturare. Este acea măsură care va aduce la buget, din estimările nu numai ale noastre, ci şi ale instituţiilor internaţionale şi ceea ce am văzut în alte ţări, în special în Italia, cel puţin două puncte procentuale, venituri, ceea ce înseamnă aproape 20 de miliarde de lei în acest moment", a declarat Florin Cîţu.

De asemenea, întrebat de premier dacă astăzi este ultima zi în care poate fi adoptată ordonanța privind reeșalonarea datoriilor companiilor, Florin Cîțu a spus că firmele pot depune aceste cereri până în 15 decembrie.

„Ordonanţa, oricum, chiar dacă se publică după 25, am spus clar ce face, permite reeşalonarea acestor datorii acumulate în perioada de la începutul stării de urgenţă până la 25 octombrie. Ideea este simplă, companiile au termen până pe 15 decembrie să facă această cerere de reeşalonare pentru anul viitor. Deci, nu este neapărat, nu ne limităm la 25 octombrie pentru luni, dar este bine să o avem aprobată astăzi. (...) Pentru perioada 26 octombrie - 25 decembrie nu se vor calcula nici dobânzi şi nici penalităţi pentru aceste obligaţii fiscale scadente de la intrarea în starea de urgenţă până în data de 25 decembrie”, a mai anunțat ministrul Finanțelor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu