x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîţu: FMI are „estimări wow” pentru România în 2021!

Cîţu: FMI are „estimări wow” pentru România în 2021!

de Alice Petrescu    |    28 Mai 2021   •   20:10
Cîţu: FMI are „estimări wow” pentru România în 2021!
Sursa foto: Lucian Alecu

Florin Cîțu susține că estimările FMI confirmă faptul că România are cea mai mare creștere economică din UE „FMI, estimări WOW pentru România în 2021!”, a scris premierul pe Facebook.

 

 

„Am estimat că măsurile pe care le luăm în această guvernare vor duce la cea mai bună perioadă pentru economia României din ultima sută de ani. Așa o să fie. Cea mai bună perioadă pentru români abia începe. Mă voi asigura că urmează cel puțîn 8 ani de guvernare pe principii liberale. Iar de rezultatele acestei guvernări vor beneficia toți românii”, a mai scris premierul pe rețeaua de socializare.

FMI a anunțat că deși pandemia COVID-19 a reprezentat un șoc sever pentru populația României, economia a înregistrat o recesiune relativ redusă în 2020, comparativ cu alte țări din UE, ajutată fiind de politicile macroeconomice de sprijin. În anul 2021 asistăm la o puternică redresare economică.

În plus, instituția financiară estimează, în comunicatul emis la sfârșitul misiunii experților FMI, o creștere economică de 7% în acest an.

×
Subiecte în articol: florin citu