x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. 30 de cadre medicale, confirmate cu noul coronavirus

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. 30 de cadre medicale, confirmate cu noul coronavirus

29 Sep 2020   •   14:57
Focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. 30 de cadre medicale, confirmate cu noul coronavirus

Un număr de 30 de medici, asistenți medicali, infirmieri și îngrijitoare de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia au fost confirmați cu noul coronavirus. Patru dintre aceștia sunt internați, iar ceilalți sunt în izolare, anunță Biroul de Presă al Spitalul Județean.

„Având în vedere transmiterea comunitară şi creşterea numărului de cazuri din ultima perioadă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia s-a decis testarea tuturor angajaţilor, personal medico-sanitar, dar şi tehnic economic şi socio-administrativ. Astfel, în perioada 14-28 septembrie, au fost efectuate un număr de 714 teste, cu scop de screening sau în urma contactului direct cu un caz confirmat, conform metodologiei. În urma testelor efectuate, în ultimele 14 zile, au fost confirmate 30 persoane din rândul personalului medico-sanitar, după cum urmează: 13 asistenţi medicali, 8 infirmieri, 4 îngrijitoare şi 5 medici", se menţionează în comunicat.

Toate persoanele confirmate prezintă forme ușoare sau sunt asimptomatice. Urmează să fie testate și restul cadrelor medicale.

„La SJU Alba Iulia, personalul medico-sanitar este testat la perioade regulate de timp. Însă, la mijlocul lunii septembrie, având în vedere accentuarea pandemiei, s-a decis testarea întregului corp de angajaţi, într-o perioadă scurtă de timp, ţinând cont şi de numărul zilnic de pacienţi care necesită testare", se precizează în comunicat.

×