x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Focar de TBC, depistat la un cămin de bătrâni din Rădăuţi

Focar de TBC, depistat la un cămin de bătrâni din Rădăuţi

de Mediafax    |    08 Dec 2011   •   07:33
Focar de TBC, depistat la un cămin de bătrâni din Rădăuţi

Un focar de TBC a fost depistat intr-un camin de batrani din municipiul Radauti, fiind inregistrate cinci cazuri de imbolnavire la batrani institutionalizati in aceasta unitate, toti fiind internati, in prezent, in Spitalul Municipal din Radauti, iar DSP Suceava face o ancheta epidemiologica.

Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, Catalina Zorescu, la caminul de batrani administrat de Primaria Radauti, au fost depistate cinci cazuri de imbolnavire de TBC, doar in randul asistatilor.

Primul caz a fost depistat in data de 11 noiembrie si au fost luate primele masuri imediat, desi metodologia prevede ca DSP poate interveni dupa inregistrarea a trei cazuri, a spus Zorescu.

Ea a mentionat ca au fost investigati 47 de asistati si 27 de salariati ai caminului de batrani, diagnosticul de TBC fiind confirmat in alte patru cazuri.

Cei cinci bolnavi de TBC, cu varste cuprinse intre 62 si 97 de ani, sunt internati in sectia de Pneumoftiziologie a Spitalului Municipal Radauti si sunt sub tratament.

Ea a mai spus ca in timpul anchetei epidemiologice s-au constatat conditii improprii in caminul de batrani care ar putea constitui factor favorizant pentru aparitia focarului, motiv pentru care s-a recomandat Primariei Radauti mutarea temporara a asistatilor intr-o alta cladire pana la remedierea conditiilor, dar si adoptarea masurilor pentru dezinfectia in focar.

"Ancheta epidemiologica va continua pentru depistarea sursei de infectare", a declarat Zorescu care nu a exclus sa mai apara si alte cazuri.

Ea a subliniat ca DSP Suceava a luat masurile specifice in astfel de cazuri si a aprovizionat caminul cu substante dezinfectante.

"Ceea ce a tinut de DSP s-a facut, dar trebuie actionat si pe partea sociala pentru imbunatatirea conditiilor din camin", a mai spus Zorescu.

×