x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FOOD FESTIVAL - Sărbătoarea Jurnalului de bucătărie

FOOD FESTIVAL - Sărbătoarea Jurnalului de bucătărie

de Simona Lazar    |    16 Oct 2008   •   00:00

La vârsta de patru ani, Jurnalul de bucătărie este... bine crescut. Cât de bine crescut? Are o înălţime de 2,50 metri şi o lăţime de 1,96 metri. Tipărit în acest format într-un singur exemplar – în afara tirajului obişnuit – suplimentul de gastronomie al Jurnalului Naţional marchează astăzi ceasul aniversar.



La vârsta de patru ani, Jurnalul de bucătărie este... bine crescut. Cât de bine crescut? Are o înălţime de 2,50 metri şi o lăţime de 1,96 metri. Tipărit în acest format într-un singur exemplar – în afara tirajului obişnuit – suplimentul de gastronomie al Jurnalului Naţional marchează astăzi ceasul aniversar.

Evenimentul "se întâmplă" sub auspicii interesante. Parcă anume a fost să fie orânduit aşa: în aceste zile să aibă loc prima ediţie a Bucharest Food Festival – 16-19 octombrie, prilej pentru suplimentul de gastronomie al Jurnalului Naţional să se implice şi să organizeze în acest context o serie de evenimente, în stilul nostru binecunoscut. Adică dând valoare gastronomiei româneşti şi intrând în bucătăria strămoşilor noştri... cu sufletul.

Prima ediţie a Bucharest Food Festival promovează conceptele de slow food şi healty food, toate tipurile de bucătărie internaţională, dar mai ales bucătăria românească. Pe această linie se situează şi work-shop-ul pe care Jurnalul de bucătărie îl va organiza astăzi, cu începere de la ora 12:30, într-un spaţiu special amenajat în Piaţa Unirii (Pavi­lionul 5).

La dezbaterea cu tema "Există sau nu gastronomie românească?"i-am invitat să răspundă întrebării, cu argumente pro şi contra, pe câţiva specialişti în domeniu. Numele lor nu vă sunt necunoscute, s-au numărat adeseori printre colaboratorii revistei şi au răspuns invitaţiei noastre cu prietenie.

Ei sunt maeştri ai artei culinare, autori de cărţi de bucate, artişti, specialişti în muzeografie, de la Muzeul Ţăranului Român, reprezentanţi ai turismului rural. De acolo, din pensiunile agro-turistice, vin şi cei care vor face demonstraţii de artă culinară tradiţională. În cadrul acestui eveniment ne vom "învârti" în jurul plitelor şi afumătorilor din zona Buzăului, unde, de altfel, se pregătesc celebrii cârnaţi de Pleşcoi.

×
Subiecte în articol: observator