x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fost candidat la preşedinţie, arestat pentru evaziune fiscală

Fost candidat la preşedinţie, arestat pentru evaziune fiscală

05 Iul 2013   •   20:18
Fost candidat la preşedinţie, arestat pentru evaziune fiscală

Fost candidat la Preşedinţie, Constantin Ninel Potârcă, reţinut joi într-un nou caz de evaziune fiscală prin tranzacţii cu fier vechi, după ce ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 4,4 milioane lei, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Potârcă fusese reţinut joi pentru 24 de ore, fiind suspectat că a înregistrat în contabilitatea uneia dintre firmele sale facturi fiscale care evidenţiau operaţiuni comerciale nereale în tranzacţii cu fier vechi.

Acuzaţiile sunt similare celor din alte dosare în care Constantin Ninel Potârcă a fost cercetat în ultimii ani, el având pe rolul instanţelor două procese în care a fost condamnat deja la închisoare cu executare, sentinţele nefiind însă definitive.

Fratele fostului candidat la Preşedinţia României, Toma Potârcă, implicat şi el în alte dosare, dar cercetat şi în actualul dosar, a declarat Mediafax că întreaga anchetă este "o făcătură".

Miercuri, au avut loc percheziţii la palatul deţinut de Ninel Potârcă în cartierul Meteor din Târgu Jiu, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ două milioane de euro, în care era vizat fratele acestuia, Toma Potârcă.

Curtea de Apel Craiova a majorat, în urmă cu o săptămână, la şase ani de închisoare cu executare pedeapsa pentru fostul candidat la Preşedinţia României Constantin Ninel Potârcă într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de DNA, decizia nefiind însă definitivă.

În acelaşi dosar este judecat şi fratele acestuia, Toma Potârcă, pentru acesta magistraţii stabilind pedeapsă de cinci ani, faţă de doi ani şi jumătate, cât decisese iniţial Tribunalul Gorj.

×
Subiecte în articol: arestare evaziune fiscala ninel potarca